Re: výpověď a úřad práce
Nárok na podporu máte, ale zkrácenou, tedy jen 45%. Délka závisí na Vašem věku, kopíruji: Podporu v nezaměstnanosti mohou dostávat lidé, kteří splní všechny zákonem dané podmínky po dobu 5 měsíců do 50 let věku. Lidé, kteří jsou starší 50 let (do 55 let) mohou získat podporu v nezaměstnanosti na dobu maximálně 8 měsíců. Lidé nad 55 let pak mohou využívat podporu v nezaměstnanosti až po dobu 11 měsíců. Dodávám,že maximálně lze brát podporu 14 473,- Kč.
Pracovní smlouva je oboustranný akt a bez Vašeho souhlasu a podpisu nemůže nic zaměstnavatel měnit.
děkuji za odpověď. Dočetla jsem se, kdybych do výpovědi uvedla z jakého důvodu odcházím, mohla bych dostat podporu ve výši 65% Nemohu však uvést , že odcházím z nesouhlasem z chování šéfa k zaměstnancům. Mohla bych tedy uvést důvod péče o dítě do 4 let, neboť 2 x týdně máme prac.dobu do 16.30 hodin a zaměstnavatel mi nechce umožnit upravit prac. dobu, z důvodu uzavření školky v 16.30 hod.
osobně si myslím, že to nejde, protože péče o dítě do 7let je jen z důvodu, že nemáte zajištěné hlídání pro dítě, že nemáte tu školku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 12. 2013 17:42
Dobrý den,
u zaměstnavatele mám pracovní poměr na dobu neurčitou, jelikož se zaměstnavatelem nejsem spokojená a nechová se k zaměstnanci korektně ,chtěla bych dát výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Zajímalo by mě , zda mám nárok od úřadu práce na podporu, v jaké výši a jak dlouho. Zatím jiné pracovní místo nemám. Dále by mě zajímalo , zda zaměstnavatel může donutit zaměstnance podepsat dodatek ke smlouvě , kde ve mzdě je zahrnuta i odměna za práci přesčas ve výši 150 hod ročně.
Děkuji.