Tělovýchovná jednota/Ostrava/Pohoda

• 29. 12. 2013 13:18

Dobrý den, začínám účtovat NO - tělovýchovnou jednotu, koupila jsem si nějakou publikaci, ale ještě pořád v některých oblastech tápu. Je tady prosím někdo, s kým bych mohla konzultovat své dotazy? Účtuji v Pohodě, jsem z Ostravy. Ráda zaplatím. Hledala jsem nějaký kurz, ale neúspěšně. Dotazy jsou charakteru jako např. :

1) NO koupila kytici členovi. Zaúčtuji na 513000/211000, ale protože vše člením na střediska (několik oddílů zvlášť + jedno středisko vedu jako celkovou TJ) i činnosti (hlavní a vedlejší), tak nevím, zda je toto už ta vedlejší činnost.

2) Mám před sebou doklad o přijatých členských příspěvcích za celou TJ. Mohu ho zaúčtovat na středisko TJ nebo musím rozúčtovat za každý oddíl zvlášť?

3) TJ nikdy nepodávala přiznání k dani darovací, přestože měla dotace od obce, příspěvky a dary i vybírala dobrovolné vstupné. To jsou příjmy, které se DP uvádí, přestože jsou osvobozené, ne?

4) Vím, že příjmy z fotbalu se zdaňují, jen je-li tato činnost zisková. A teď nevím - zda je zisková, zjistím přece až na konci roku, takže mám účtovat vše daňově?

5) Jak zaúčtovat tzv. "cestovné", když NO nemá žádné zaměstnance? Nedaňově? Jako hlavní činnost? Na účet 512? Jedná se např. o dopravu sportovců na sportovní akce.

Byla bych vděčná, kdyby se našla nějaká dobrá duše, která účtuje TJ v Pohodě, protože těch dotazů bude asi časem víc. Mohli by jsme to řešit prostřednictvím emailu nebo i osobně. Mockrát děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).