Re: Jeden majitel - 2 s.r.o. - mzdové úč
Nesjednáváte smlouvu s ním jako fyzickou osobou, ale smlouva je uzavíráná jako s jednatelem společnosti.
Tudíž je třeba i z důvodu odpovědnosti, uzavřít smlouvu i pro druhé s.r.o..
Pokud to je DPP, pak tu je nutné uzavřít také v rámci druhé společnosti.
Těžko může mít v nákladech jedné společnosti DPP, kde se zpracovávají mzdy i pro druhou společnost.
Přefakturovávat to nemůže, protože by musel mít v té společnosti ŽL na zpracování účetnictví a to asi nemá.
Mj. s novým občanským zákoníkem a zákonem o obchodních korporacích by mohl mít problém, protože nezajistí zákonné podmínky pro zpracování mezd ve druhé společnosti.
Paní Alenko, a jak byste postupovala ohledně vedení účetnictví a zpracování DP k dani z příjmů? Jedná se mi také o 2. s.r.o. a o společníka jako FO - vedení DE a zprac. DP. Jsem zaměstnaná v s.r.o. a musím všechno toto zpracovat.
Pokud by se řešilo DPP, tak podle mne lze v 1.čtvrtletí 2014.
Děkuju. Domnívám se ale, že pan jednatel toto chtít nebude.
Pokud ne, hrozí nějaký problém do budoucna?
Mě osobně se DPP na zpracování účetnictví nelíbí.
Navíc riziko nesete i vy - asi byste měla nastudovat odpovědnost za škodu v novém občanském zákoníku.Laicky řečeno "kdo se prohlásí za odborníka - nahradí vzniklou škodu"
Mj. považovala bych za velmi riskantní zejména po 1.1.2014 (tady je jasná odpovědnost za škodu) zpracovávat daňové přiznání jakéhokoliv typu.
Jednatel samozřejmě nepostupuje dle zákona, těžko bude někomu zdůvodňovat, že účetnictví a daně zpracovává na úkor nákladů v jiné společnosti a dle mého názoru tím určitě nepostupuje s péčí řádného hospodáře.
Navíc bude v konfliktu zájmů (po 1.1. 2014).
Jednatelé se po 1.1.2014 budou divit, co vše by neměli dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 12. 2013 8:47
Dobrý den, prosím o radu. Pan ředitel založil další s.r.o. se sídlem na stejné adrese jako to první. Pracuji jako mzdová účetní v první firmě a nyní po mně chce, abych zpracovávala mzdy i pro zaměstnance nově vznklé s.r.o. Navrhla jsem, že to budu dělat na základě DPP, jde o 4 zaměstnance. On říká, že ne, že stačí když mám smlouvu v jedné společnosti a můžu zpracovávat mzdy třeba pro jeho 10 společností. Prosím, je to pravda. Nerada bych v případě kontroly měla nějaké problémy. Děkuji za odpověď.