Re: peníze za nájemné
Byla-li smlouva uzavřena písemně, napište kamarádce doporuč.dopis, kde uvedete částku přeplaceného nájemného. Skončilo-li nájemné předčasně, vyzvěte jiv dopise o vrácení neoprávněně přijaté čásky. Nebude-li do smluvené doby reagovat, opět dopor. dopisem ji vyzvěte k zaplacení, jinak že dáváte žalobu k soudu na neoprávněné obohacení.
>>>Dobrý den, potřebovala bych poradit, bydlela jsem s
>>>kamarádkou v bytě, který měla ona napsaný na sebe.
>>>Nájemné jsme platili napůl. Ona ukončila nájemní
>>>smlouvu
>>>nečekaně v půlce měsíce a odmítá mi vrátit půlku
>>>nájmu.
>>>Je to částka kolem 4tis, která pro mě není
>>>zanedbatelná. Jak se tahle situace dá řešit? Doklad o
>>>zaplacení
>>>mám. Děkuji
>>Byla-li smlouva uzavřena písemně, napište kamarádce
>>doporuč.dopis, kde uvedete částku přeplaceného
>>nájemného. Skončilo-li nájemné předčasně, vyzvěte jiv
>>dopise o
>>vrácení neoprávněně přijaté čásky. Nebude-li do
>>smluvené doby reagovat, opět dopor. dopisem ji vyzvěte
>>k
>>zaplacení, jinak že dáváte žalobu k soudu na
>>neoprávněné
>>obohacení.
I tak bych napssala uvedené dopisy, nepopře snad, že pobírala peníze za podnájem. Lepší by bylo, kdybyste měla od ní potvrzení, že jste nájemné platila. Nebo alespoň výpis z účtu.
>Děkuji za odpověď. Právě, že mi jsme mezi sebou žádnou
>písemnou smlouvu neměli. Měli jsme bydlet do konce
>měsíce a končili jsme v půlce. Jí se nájem vrátil z čehož
>mi měla dát polovinu ale odmítá mi to dát. Tak nevím
>jak postupovat.
Prošla jsem si Váš dotaz a odpovědi a vůbec si nemyslím, že by z vás někdo dělal pitomce. Tady ale opravdu nejde poradit nic jiného - nejdříve důrazně upomenout dlužníka a potom se poradit s právníkem o žalobě nebo platebním příkazu. Žádný úřad vám peníze nevymůže.
Taky jsem nepochopila, proč se edith urazila. Pokud se s kamarádkou nedomluví, tak taky nevidím jinou cestu, než soudní žalobu (s právníkem, protože si nejsem jistá, jestli by si vše dokázala obstarat sama. I když kdoví, jestli to má cenu - aby ten advokát nestál víc, než vymůže - jestli vůbec něco vymůže, když nebyla žádná smlouva).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 1. 2014 21:24
Dobrý den, potřebovala bych poradit, bydlela jsem s kamarádkou v bytě, který měla ona napsaný na sebe. Nájemné jsme platili napůl. Ona ukončila nájemní smlouvu nečekaně v půlce měsíce a odmítá mi vrátit půlku nájmu. Je to částka kolem 4tis, která pro mě není zanedbatelná. Jak se tahle situace dá řešit? Doklad o zaplacení mám. Děkuji