Re: Jednatel - dávám si výpověď k 31.12.
Dobrý den, zkuste projít zákoník práce, bude záležet, jakou jste dostal výpověď a jestli ze zákona máte "nárok" na odstupné. Kdyby jste si dal odstupné např. 3měsíční tak na UP nedostanete po dobu těchto 3 měsíců podporu. Záleží, z jakého důvodu končíte, v tomto se nevyznám (sám sobě výpověď) ale zkuste hledat sám pokud tady nenajdete rádce.. A pravdu máte v tom, že pokud dostanete od zaměstnavatele výpověď, máte nárok na plnou podporu a ne krácenou pokud byste dal výpověď jako zaměstnanec nebo ukočnil prac poměr dohodou.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast2h4.aspx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 1. 2014 9:08
Dobrý den,
prosím o radu, mám sro, jsem jediným zaměstnancem, a nemám další zakázky. Plat z poslení dodělané zazky si doplatím naposled teď za prosinec 2013.
Chci se teď jít přihlásit na úřad práce a dostat podporu.
Výpověď si teda dávám sám sobě. Úřad práce rozlišuje buď výpověď zaměstnavatelem či zaměstnancem. A abych získal vyšší podporu mám si dát výpověď z pozice zaměstnavatele.
Napadlo mě ale jestli není nějaká povinnost si vyplatit odstupné, nebo něco takového? Měl jsem smlouvu na dobu neurčitou od roku 2008.
Prosím o informace, děkuji
Pavel