Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 1. 2014 11:21
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit. firma s.r.o. celý rok 2013 účtovala typem B. V posledním čtvrtletí roku 2013 bylo rozhodnuto, že se budeme zabývat výrobou. Začal se nakupovat materiál, ketrý já po invetuře zaúčtuji 112/501. Ale některé výrobky už jsou komplet hotové a já nyní nevím co s nimi. Jsou to spíše vzorky, ale stejně nevím.
Ješt jestli prosím možné odkontrolovat začtování při typu A.
1) Nákupní faktura 111,343/321 -fakturace
2) Příjemka ze skladu 112/111 kde
3) Výdejka do výroby 501/112 -sklad
a zároveň změna stavu nedokončené výroby
121/611 ve stejné hodnotě a nevím kde účtovat sklad?int.doklad?
4) hotové výrobky z výroby příjem na sklad 611/121 a zase nevím kde??? a zároveň 123/613 ve stejné hodnotě a zase nevím kde???
5) Vydaná faktura za prodej výrobků 311/601,343 už zvýšená na prodejní cenu- Fakturace
6) Výdejka ze skladu hotových výrobků na prodané kusy 613/123
sklad
Nejsem si jistá jestli to je dobře, ale pokud znám cenu konečného výrobku za kterou ho budu prodávat tak rozdíl mez ním a cenou vydanou ze skladu to je marže, že???
A ještě poslední dotaz musí se všechny nákupy které bude firma od této doby dělat kancelářské potřeby, úklidové prostředky atd vést vždy přes sklad????
Strašně děkuji za rady.
LM