Re: operativní pronájem
paní Vendy moc děkuji za odpověď ale asi jsem to nenapsala srozumitelně a nebo nechápu správně opeartivní pronájem. Mám za to, že předmět po skončení oper.pronájmu je i fyzicky vrácen pronajímateli a tudíž po třech letech by neměl u OSVČ fyzicky být a tudíž není so na něm opravovat. Předmět nebyl odkoupen.
moc děkuji
Re: operativní pronájem
Jak velkou hodnotu má předmět? Zacházela bych s ním jako s nově nalezeným majetkem (který měl být objeven při pravidelných inventurách k datu roční závěrky) Pak by měl být oceněn a zařazen bud do hmotného majetku (pokud je jeho cena vyšší než 40 tis.) zápisem 022/082 a neodepisován! Nebo je to drobný majetek a ten stačí mít v seznamu DDHM třeba v operativní evidenci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 1. 2014 19:05
dobrý den, prosím o radu v případě, kdy v DE byl v ledech 2008-2010 operativní pronájem přístroje dáván přímo do nákladů. Nyní se mi dostala do rukou fa za opravu tohoto přístroje, který ovšem OSVČ ofocielně neodkoupil, což jsem zjistila při převzetí účta od předcházející účetní. Fa za opravu by púodle mě v daňových nákladech neměly být, což se pochopitelně podnikateli nelíbí. Jde prosím ještě něco v tomto udělat zpětně?
moc děkuji