Dotace na obnovu střechy

• (neregistrovaný)

4. 1. 2014 12:58

Byla nám přiklepnuta dotace z ministerstva kultury na obnovu střechy ve výši 240 tis., na rozhodutí z misterstva je poznámka, že se jedná o dotaci neinvestiční.
    221/346 přiznání dotace
    346/221 čerpání dotace
    Materiál na opravu od dodavatelů : tašky, latě mám naúčtováno na 511, 343 /321 Střecha byla opravena svépomocí, takže jsem vystavil fakturu ( firma fakturuje sama sobě ) D 648,343/MD311. Prosím moudré a zkušené o pomoc. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2014 13:41

EvaP (neregistrovaný)

Re: Dotace na obnovu střechy
      vystavovat fakturu sám na sebe je blbost, dotace neinvestiční znamená, že ji musíte zdanit... dotaci obdržíte, jakmile si to sami zafinancujete, takže materiál máte dobře, a tu dotaci zaúčtujte předpis 378 x 668, jakmile Vám přijde na účet tak 221 x 378

• 4. 1. 2014 14:31

xx (neregistrovaný)

*** Také jsem protestovala proti vystavení faktury sama na sebe, ale bylo mi řečeno, že takto to dělali v minulých letech a vše bylo OK. Dotaci jsme obdželi předem a bylo třeba ji vyčerpat do konce roku 2013. Nejsem z toho moudrá, v po předkládáme doklady o čerpání dotace a jejího využití.

• 4. 1. 2014 20:02

JirkaZ (neregistrovaný)

Interní faktura je skutečně hloupost.

účtování dotace : 346/648
      přijatá platba : 221/346

materiál : 501,343/321

pokud máte potřebu vyčíslit i mzdové náklady, případně i výrobní režii, proúčtujte je přes nedokončenou výrobu.

Pokud je v podmínkách dotace požadavek na oddělené účtování, použijte speciální analytický účet, případně středisko.

• 4. 1. 2014 21:20

xx (neregistrovaný)

*** Děkuji za radu, požadavek na oddělené účtování je. Jen uvedu pro zajímovost : při žádosti o dotaci byla předložena Smlouva o dílo,ve které byl objednatel a zhotovitel jedna a táž firma ( zrovna tak jako je to s interní fakturou ) a prý vše OK. Připadám si jak blbec. Nakonec to dopadne tak, že budou muset dotaci vrátit. Díky moc Jirko

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).