Re: Dotace na obnovu střechy
vystavovat fakturu sám na sebe je blbost, dotace neinvestiční znamená, že ji musíte zdanit... dotaci obdržíte, jakmile si to sami zafinancujete, takže materiál máte dobře, a tu dotaci zaúčtujte předpis 378 x 668, jakmile Vám přijde na účet tak 221 x 378
*** Také jsem protestovala proti vystavení faktury sama na sebe, ale bylo mi řečeno, že takto to dělali v minulých letech a vše bylo OK. Dotaci jsme obdželi předem a bylo třeba ji vyčerpat do konce roku 2013. Nejsem z toho moudrá, v po předkládáme doklady o čerpání dotace a jejího využití.
Interní faktura je skutečně hloupost.
účtování dotace : 346/648
přijatá platba : 221/346
materiál : 501,343/321
pokud máte potřebu vyčíslit i mzdové náklady, případně i výrobní režii, proúčtujte je přes nedokončenou výrobu.
Pokud je v podmínkách dotace požadavek na oddělené účtování, použijte speciální analytický účet, případně středisko.
*** Děkuji za radu, požadavek na oddělené účtování je. Jen uvedu pro zajímovost : při žádosti o dotaci byla předložena Smlouva o dílo,ve které byl objednatel a zhotovitel jedna a táž firma ( zrovna tak jako je to s interní fakturou ) a prý vše OK. Připadám si jak blbec. Nakonec to dopadne tak, že budou muset dotaci vrátit. Díky moc Jirko
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 1. 2014 12:58
Byla nám přiklepnuta dotace z ministerstva kultury na obnovu střechy ve výši 240 tis., na rozhodutí z misterstva je poznámka, že se jedná o dotaci neinvestiční.
221/346 přiznání dotace
346/221 čerpání dotace
Materiál na opravu od dodavatelů : tašky, latě mám naúčtováno na 511, 343 /321 Střecha byla opravena svépomocí, takže jsem vystavil fakturu ( firma fakturuje sama sobě ) D 648,343/MD311. Prosím moudré a zkušené o pomoc. Děkuji