Roční zúčtování daně

• (neregistrovaný)

4. 1. 2014 13:34

Dobrý den, moc prosím o radu. V červnu jsem ukončila pracovní poměr dohodou a v ochranné lhůtě (do tří dnů) jsem onemocněla. Čili jsem byla evidovaná v době nemoci u bývalého zaměstnavatele, od kterého jsem ale obdržela i zápočtový i ELDP do konce června. (osobně si myslím, že je to špatně a ve výstupních dokladech by měla být i evidence nemoci.) Nemoc trvala do konce tohoto kal.roku, tzn do 31.12.2013. Zeptám se - musí mi mzdová účetní mého bývalého zaměstnavatele na základě mojí žádosti vypracovat Roční zúčtování daně, nebo si musím ho musím udělat sama. Mzdová účetní mi tvrdí, že ona mi nic vyhotovit nemusí, protože již nejsem zaměstnance. Jak se mám nyní zachovat? Předem velice děkuji za odpověď. Radka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2014 13:46

EvaP (neregistrovaný)

Re: roční zúčtování daně
      ELDP i ZL je vystaven dobře, jelikož PP skončil v červnu... pokud požádáte posledního zaměstnavatele v roce 2013 o provedení ročního zúčtování, tak Vám jej musí provést (mzdová účetní nemá pravdu, pokud Vám tvrdí, že Vám nic nemusí zpracovat, když už nejste zaměstnancem).. Určitě jste lístky na peníze pro OSSZ předávala u tohoto zaměstnavatele, takže i mzdová účetní má přehled, že jste nikde nepracovala... nic ji tedy nebrání v tom, aby RZD provedla (pokud tedy nejste OSVČ nebo jste neměla souběh příjmů - ale to z vašeho dotazu nevyplývá..)

• 4. 1. 2014 13:53

Radka Nováčková (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Psala jste, že musím zažádat o Roční zúčtování daně v roce 2013, ale nyní je 2014. Prošvihla jsem tedy termín? Nebo jste myslela zažádat nyní za rok 2013 ? Stačí napsat na dokument "žádám o roční..." a poslat doporučeně? A paní účetní mi pošle růžový formulář k vyplnění?

• 4. 1. 2014 14:17

Lenka28 (neregistrovaný)

Nic vám posílat nebude, zajděte si raději osobně. Ano, zažádáte za rok 2013 vyplněním na str. 3 Prohlášení poplatníka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).