Re: roční zúčtování daně
ELDP i ZL je vystaven dobře, jelikož PP skončil v červnu... pokud požádáte posledního zaměstnavatele v roce 2013 o provedení ročního zúčtování, tak Vám jej musí provést (mzdová účetní nemá pravdu, pokud Vám tvrdí, že Vám nic nemusí zpracovat, když už nejste zaměstnancem).. Určitě jste lístky na peníze pro OSSZ předávala u tohoto zaměstnavatele, takže i mzdová účetní má přehled, že jste nikde nepracovala... nic ji tedy nebrání v tom, aby RZD provedla (pokud tedy nejste OSVČ nebo jste neměla souběh příjmů - ale to z vašeho dotazu nevyplývá..)
Moc děkuji za odpověď. Psala jste, že musím zažádat o Roční zúčtování daně v roce 2013, ale nyní je 2014. Prošvihla jsem tedy termín? Nebo jste myslela zažádat nyní za rok 2013 ? Stačí napsat na dokument "žádám o roční..." a poslat doporučeně? A paní účetní mi pošle růžový formulář k vyplnění?
Nic vám posílat nebude, zajděte si raději osobně. Ano, zažádáte za rok 2013 vyplněním na str. 3 Prohlášení poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 1. 2014 13:34
Dobrý den, moc prosím o radu. V červnu jsem ukončila pracovní poměr dohodou a v ochranné lhůtě (do tří dnů) jsem onemocněla. Čili jsem byla evidovaná v době nemoci u bývalého zaměstnavatele, od kterého jsem ale obdržela i zápočtový i ELDP do konce června. (osobně si myslím, že je to špatně a ve výstupních dokladech by měla být i evidence nemoci.) Nemoc trvala do konce tohoto kal.roku, tzn do 31.12.2013. Zeptám se - musí mi mzdová účetní mého bývalého zaměstnavatele na základě mojí žádosti vypracovat Roční zúčtování daně, nebo si musím ho musím udělat sama. Mzdová účetní mi tvrdí, že ona mi nic vyhotovit nemusí, protože již nejsem zaměstnance. Jak se mám nyní zachovat? Předem velice děkuji za odpověď. Radka