Re: OSVČ a priznani
Děkuji moc za rady. Jen chapu dobre, ze veskere naklady,ktere mam zatim schovane za prosinec nikde nebudu vykazovat a muzu je vlastne zklividovat. zaskurnu v priloze 1 výdaje prodentem a hotovo a tato faktura za prosinec 2013 mi automaticky spadne do zdaneni 2014 jak bude zaplacena a nic vic neresim ? Super, děkuji moc. Jeste ale prosim nevim jak s kurzem. Muzu pri vystaveni faktury pouzit kurz CNB ke dni vystaveni a na DUZP dam kurz k 31.12., kterým to budu vykazovat v priznání i v SH. A ten kruz vystaveni faktury mi pujde do dan. z príjmu nebo to bude az jak mi prijdou eura na EURO účet, tak pak az tim datem prepočtu ?
Nebo si můžu stanovit kurz pro vystaveni faktury i kurz, který je pro DUZP ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 1. 2014 22:34
Dobry den,
prosim o radu jak s priznanim k DPFO. Od prosince vykonávám činnost na zaklade ZL. mam uzavrenou smlouvu s firmou z eu na poradenstvi od 1.12. a budu mesicne fakturovat. Jsem platce DPH oni take. A ted mam otazku. Prvni fakturu budu vystavovat ted v lednu, dle smlouvy je to za prosinec. Vystavim v lednu, duzp dam prosincove, vykazu v priznani a v SH za prosinec. Ale co bude s priznanim k dani z prijmu za 2013 ? do listopadu jsem byl zamestnany a osvc jako vedlejsi, ale nemel jsem zadne prijmy, nic jsem nedelal na ZL. Bude faktura vystavena v lednu 2014, DUZP prosinec, evidovana k 31.12.13 jako pohledavka ? Nemam jako osvč za 2013 zadny prijem, pouze nejake drobne naklady a mohl bych vyuzit i odpis na auto. V roce 2014 bych pocitam ze bude urcite vyhodnejsi pausal. prosim co s tim ?