OSVČ a priznani

• (neregistrovaný)

4. 1. 2014 22:34

Dobry den,
    prosim o radu jak s priznanim k DPFO. Od prosince vykonávám činnost na zaklade ZL. mam uzavrenou smlouvu s firmou z eu na poradenstvi od 1.12. a budu mesicne fakturovat. Jsem platce DPH oni take. A ted mam otazku. Prvni fakturu budu vystavovat ted v lednu, dle smlouvy je to za prosinec. Vystavim v lednu, duzp dam prosincove, vykazu v priznani a v SH za prosinec. Ale co bude s priznanim k dani z prijmu za 2013 ? do listopadu jsem byl zamestnany a osvc jako vedlejsi, ale nemel jsem zadne prijmy, nic jsem nedelal na ZL. Bude faktura vystavena v lednu 2014, DUZP prosinec, evidovana k 31.12.13 jako pohledavka ? Nemam jako osvč za 2013 zadny prijem, pouze nejake drobne naklady a mohl bych vyuzit i odpis na auto. V roce 2014 bych pocitam ze bude urcite vyhodnejsi pausal. prosim co s tim ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2014 22:42

v.e.n.d.y.

Re: OSVČ a priznani
      Podáte daňové přiznání, kde vykážete příjmy ze zaměstnání a pak vyplníte přílohu 1 jako OSVČ uplatňující výdaje procentem z příjmů a vyplníte nuly. Pohledávka přejde do roku 2014, kde ji započítáte do příjmů.

• 5. 1. 2014 20:56

RSx (neregistrovaný)

Re: OSVČ a priznani
      Děkuji moc za rady. Jen chapu dobre, ze veskere naklady,ktere mam zatim schovane za prosinec nikde nebudu vykazovat a muzu je vlastne zklividovat. zaskurnu v priloze 1 výdaje prodentem a hotovo a tato faktura za prosinec 2013 mi automaticky spadne do zdaneni 2014 jak bude zaplacena a nic vic neresim ? Super, děkuji moc. Jeste ale prosim nevim jak s kurzem. Muzu pri vystaveni faktury pouzit kurz CNB ke dni vystaveni a na DUZP dam kurz k 31.12., kterým to budu vykazovat v priznání i v SH. A ten kruz vystaveni faktury mi pujde do dan. z príjmu nebo to bude az jak mi prijdou eura na EURO účet, tak pak az tim datem prepočtu ?
      Nebo si můžu stanovit kurz pro vystaveni faktury i kurz, který je pro DUZP ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).