Začátek účtování s.r.o.

• (neregistrovaný)

5. 1. 2014 21:42

s.r.o. bylo založeno firmou zabývající se zakládáním a prodejem s.r.o. v červnu roku 2013, od listopadu došlo k převodu obchodního podílu na mě.
    Měl bych dostat stav účetnictví za období 6-10/2013, nebo je možné začít společnost účtovat od listopadu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2014 21:58

v.e.n.d.y.

Re: začátek účtování s.r.o.
      S.r.o.musí účtovat již od data svého založení, je jedno, jestli se změnili společníci, je Váš problém,že jste do toho šel bez předání řádného účetnictví, teď za to nesete zodpovědnost.

• 5. 1. 2014 22:05

Luboš P. (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, zkusím se s nimi ještě domluvit.

• 5. 1. 2014 22:07

v.e.n.d.y.

Držím Vám palce, zdaňovacím obdobím je rok, musíte podat letos daňové přiznání, určitě se muselo účtovat o základním kapitálu, o bance, nějaké poplatky a kdo ví co ještě. Musíte zkoumat a dožadovat se aspoň podkladů a nechat vše doúčtovat.

• 6. 1. 2014 11:49

bauer (neregistrovaný)

Neviděl bych v tom problém. Sám jsem před časem s.r.o. jako ready made kupoval (neměl jsem 200 tisíc) a agentura mi veškeré účetnictví předala. Dostalo se mi i úvodní poučení, že musím ve vlastním zájmu co nejdříve do firmy vrátit 200 tisíc (naúčtovali to do pokladny) a co vše mi hrozí. Vše proběhlo seriózně.
      V dnešní době bych se už nebál, tyto firmy si nemohou dovolit žádné skandály.
      Spojil bych se s nimi, možná, že jen zapomněli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).