Hrubé porušení kázně

• (neregistrovaný)

6. 1. 2014 6:41

Dobré ráno, chci se zeptat, když mám nové místo, na původním mě nechtějí pustit dohodou, já prostě nepřijdu, dostanu do zápočťáku hrubé porušení...nový zaměstnavatel mě tak přijme, objeví se potom hrubé porušení ještě někde někdy?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2014 7:11

jasná. (neregistrovaný)

Re: hrubé porušení kázně
      Zaměstnavatel po vás může požadovat finanční úhradu, která mu vznikla tím, že jste do práce nechodila (např. penále za pozdě odvedenou zakázku apod.).

• 6. 1. 2014 7:12

jasná. (neregistrovaný)

A za dobu neomluvené absence budete muset zaměstnavateli uhradit zdravotní pojištění (1 148,-Kč/měsíčně).

• 6. 1. 2014 7:20

jaaa (neregistrovaný)

Ano, rozumím...ale zápis o hrubém porušení se objeví pouze v tom jednom zápočťáku a dál již ne?

• 6. 1. 2014 8:05

jasná. (neregistrovaný)

Ano, pouze v zápočťáku. Ale nový zaměstnavatel by vás bez zápočtového listu neměl příjmout a první zaměstnavatel vám jej vystaví až při ukončení prac. poměru.

• 6. 1. 2014 9:24

VH

1. Zákonná úprava nezná ani pracovní kázeň, ani stupeň "hrubé".
      2. Zaměstnavatel uvede v ZL pouze údaje uvedené v § 313 odst. 1 ZP.
      3. Není důvodu, proč by jiný zaměstnavatel nemohl přjmout FO do pracovního poměru bez ZL (nebo souběžné PP byly zrušeny?).
      4. I kdyby zaměstnakyně požádala o oddělené potvrzení ve smyslu § 313 odst. 2 ZP, zaměstnavatel by ev. uvedl, že PP byl rozvázán z důvodu porušení povinností vyplývajících z právních předpisů vztahujících se k vykonávanéí práci zvlášť hrubým způsobem - nevíme, zaměstnankyně mohla dát sama výpověď.
      5. Pokud tazatelce zaměstnavatel předepíše náhradu šjody, rozhodně nic neplatit, vznik škody a další předpoklady odpovědnosti za škodu by musel prokázat.
      6. Naopak - pokud zaměstnavatel uvede do ZL údaj, který tam nepatří, tazatelka se může domáhat náhrady škody, která jí tímto vznikla (škodou by byl výdělek u jiného zaměstnavatele, kterého by dosáhla, pokud by ji přijal, ale on tak neučinil v důsledku údajů v ZL).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).