Re: hrubé porušení kázně
Ano, rozumím...ale zápis o hrubém porušení se objeví pouze v tom jednom zápočťáku a dál již ne?
Re: hrubé porušení kázně
1. Zákonná úprava nezná ani pracovní kázeň, ani stupeň "hrubé".
2. Zaměstnavatel uvede v ZL pouze údaje uvedené v § 313 odst. 1 ZP.
3. Není důvodu, proč by jiný zaměstnavatel nemohl přjmout FO do pracovního poměru bez ZL (nebo souběžné PP byly zrušeny?).
4. I kdyby zaměstnakyně požádala o oddělené potvrzení ve smyslu § 313 odst. 2 ZP, zaměstnavatel by ev. uvedl, že PP byl rozvázán z důvodu porušení povinností vyplývajících z právních předpisů vztahujících se k vykonávanéí práci zvlášť hrubým způsobem - nevíme, zaměstnankyně mohla dát sama výpověď.
5. Pokud tazatelce zaměstnavatel předepíše náhradu šjody, rozhodně nic neplatit, vznik škody a další předpoklady odpovědnosti za škodu by musel prokázat.
6. Naopak - pokud zaměstnavatel uvede do ZL údaj, který tam nepatří, tazatelka se může domáhat náhrady škody, která jí tímto vznikla (škodou by byl výdělek u jiného zaměstnavatele, kterého by dosáhla, pokud by ji přijal, ale on tak neučinil v důsledku údajů v ZL).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 1. 2014 6:41
Dobré ráno, chci se zeptat, když mám nové místo, na původním mě nechtějí pustit dohodou, já prostě nepřijdu, dostanu do zápočťáku hrubé porušení...nový zaměstnavatel mě tak přijme, objeví se potom hrubé porušení ještě někde někdy?
Děkuji