Nemám lístek na peníze

• (neregistrovaný)

6. 1. 2014 9:07

Dobrý den, prosím, mám nemocné 2zaměstnance - 1) od 2.12.2013 a 2) od 9.12.2013. Lístek na peníze by měli dodat k 21 dni nemoci - zatím nemám. Co dělat když nedodají do výplat? A co OSSZ mám po nemocných požadovat ještě lístek i k poslednímu dni v měsíci? Nebo který mám pak poslat na OSSZ? Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2014 9:19

Kara (neregistrovaný)

Re: Nemám lístek na peníze
      Já toto řeším tak, že náhradu za nemoc vypočítám, ale nevyplatím. Až přinese lístek, vyplatím - třeba v příštím měsíci. A co se týká lístku pro OSSZ, nemusíte je nahánět, oni by se měli starat o jeho dodání. Vždyť jinak nedostanou nemocenskou.

• 6. 1. 2014 14:45

zdeni (neregistrovaný)

Re: Karo prosím
      Takže normálně až budu dělat mzdy, tak jim také udělám a náhradu mzdy podržím ve firmě, a pošlu po dodání lístku budˇsolo nebo s další mzdou? Děkuji moc

• 6. 1. 2014 14:52

Kara (neregistrovaný)

Já mám v programu možnost nastavit "náhradu vypočítat, ale nevyplatit" a k tomu si pak vytisknu sestavu "nevyplacené náhrady". A tu částku pak hodím až do příštích mezd, až mám doklad od toho maroda, takže v účetnictví se objeví, až v měsíci, do kterého ji zadám.

• 6. 1. 2014 15:05

zdeni (neregistrovaný)

Aha, tak to nevím jestli mám, zatím jsem nepotřebovala. Ale každopádně nebudu vyplácet když není lístek na peníze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).