Re: Faktura za zpracování DPPO2012
V roce 2012 by měl být vytvořen dohad, pokud ne, pak je náklad nedaňový. DPH si nárokovat lze.
>Dobrý den,obdržela jsem nyní fakturu s datem vystavení
>25.11.2013 za zpracování DPPO za rok 2012. Vedeme
>účetnictví (postaru podvojné)
>Měla být v roce 2012 vystavena dohadná položka? A
>pokud ano a nebyla, mohu tento doklad nyní zaúčtovat
>normálně na 518 a odvést DPH nyní???
>Velice děkuji
Zpracování probíhalo ve 2013. Já předávala podklady v lednu, ale poté si podnikatel řešil již nějaké věci po vlastní ose s daň.poradcem a nakonec se tedy DPPO podávalo až v 6/2013, kdy již bylo účetnictví uzavřené a faktura došla až teď :-(
Děkuji
Služba provedena celá v roce 2013 - dle mého názoru patří náklad do roku 2013. Je to podobné jako kdyby si firma nechala provést zpracování dodatečného přiznání např. za rok 2010 - také by nyní kvůli tomuto nákladu neotvírala účetní knihy roku 2010, ale zaúčtovala by náklad v aktuálním roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 1. 2014 12:29
Dobrý den,obdržela jsem nyní fakturu s datem vystavení 25.11.2013 za zpracování DPPO za rok 2012. Vedeme účetnictví (postaru podvojné)
Měla být v roce 2012 vystavena dohadná položka? A pokud ano a nebyla, mohu tento doklad nyní zaúčtovat normálně na 518 a odvést DPH nyní???
Velice děkuji