Re: RD + DPP prosím pomoc
Měla jste prohlášení podepsat a žádnou daň byste neplatila. Můžete ještě podepsat dodatečně a nechat si udělat roční zúčtování daně. Ovšem vaše mzdová vás přestane mít ráda.
Přiznání nemáte povinnost podávat, pokud skutečně vždy byla srážková daň.
Váš příjem z dohody se počítá, nesmí být víc jak 68000,- hrubého. Nikde se nevyčísluje.
Re: RD + DPP prosím pomoc
Srážková daň je konečná, ta se nezúčtovává tudíž se ani neuvádí do daňového přiznání. Jestli nemáte z jiného důvodu povinnost podávat DP (např. příjem z pronájmu a pod.), tak kvůli tomuto příjmu povinnost podávat DP nemáte. Manžel si na vás jako na manželku může uplatnit slevu, pokud váš příjem nepřesáhne 68000/rok. Do tohoto příjmu se ale příjem z DPP započítává. Manžel částku do DP neuvádí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 1. 2014 17:38
Jsem na rodičovské dovolené a v roce 2013 jsem si přivydělávala na DPP, ze které mi byla srážena srážková daň. Růžový papír na slevu daně z příjmu jsem nepodepsala.
Musím podat "Přiznání za rok 2013" - jednalo se o malé částky do 5000,- Kč, neodpracovala jsem moc hodin.
Když bude manžel, ve svém přiznání, uplatňovat slevu na manželku (RD) - musí tam vyčíslit můj příjem ?
Děkuji za každou radu