RD + DPP prosím pomoc

• (neregistrovaný)

6. 1. 2014 17:38

Jsem na rodičovské dovolené a v roce 2013 jsem si přivydělávala na DPP, ze které mi byla srážena srážková daň. Růžový papír na slevu daně z příjmu jsem nepodepsala.
    Musím podat "Přiznání za rok 2013" - jednalo se o malé částky do 5000,- Kč, neodpracovala jsem moc hodin.
    Když bude manžel, ve svém přiznání, uplatňovat slevu na manželku (RD) - musí tam vyčíslit můj příjem ?
    Děkuji za každou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2014 18:05

Líba (neregistrovaný)

Re: RD + DPP prosím pomoc
      Měla jste prohlášení podepsat a žádnou daň byste neplatila. Můžete ještě podepsat dodatečně a nechat si udělat roční zúčtování daně. Ovšem vaše mzdová vás přestane mít ráda.

Přiznání nemáte povinnost podávat, pokud skutečně vždy byla srážková daň.

Váš příjem z dohody se počítá, nesmí být víc jak 68000,- hrubého. Nikde se nevyčísluje.

• 6. 1. 2014 18:10

xJ (neregistrovaný)

Re: RD + DPP prosím pomoc
      Srážková daň je konečná, ta se nezúčtovává tudíž se ani neuvádí do daňového přiznání. Jestli nemáte z jiného důvodu povinnost podávat DP (např. příjem z pronájmu a pod.), tak kvůli tomuto příjmu povinnost podávat DP nemáte. Manžel si na vás jako na manželku může uplatnit slevu, pokud váš příjem nepřesáhne 68000/rok. Do tohoto příjmu se ale příjem z DPP započítává. Manžel částku do DP neuvádí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).