Re: přihláška pohledávky
> Dobrý den, náš odběratel je v insolvenci. Budeme
>podávat přihlášku jedné pohledávky. (vyfakturované
>služby). Prosím o radu ve vyplnění.
Zajištěná/nezajištěná pohledávka - to musíte vědět Vy, jestli ji máte/nemáte zajištěnou např. nějakým zástavním nebo jiným právem. Ale předpokládám že ne a tím pádem bude nezajištěná
>Podle mne se jedná o pohledávku nezajištěnou. 1) Jaký
>je rozdíl mezi jistinou a příslušenstvím? Kam mám
>pohledávku uvést?
Výši pohledávky zapište do kolonky výše jistiny
Příslušenství je např. úrok z prodlení
>2) nerozumím bodu 08 Vykonatelnost - co mám vyplnit?
Vykonatelná pohledávka je pohledávka např. již přiznaná soudním rozhodnutím
>3) Vlastnosti pohledávky nepodřízená, peněžitá,
>nepodmíněná, splatná? je to tak správně?
toto je přímo v pokynech:
podřízená - dle smlouvy má být uspokojena až po uspokojení jiné pohledávky případně ostatních pohledávek dlužníka
podmíněná - jde např. o případ, kdy pohledávku přihlašuje třetí osoba, která má povinnost jí splatit s dlužníkem společně a nerozdílně a věřitel tuto pohledávku nepřihlásil
peněžitá - to určitě ano
splatná - jestli je splatná, tak ano
>děkuji mockrát
Re: přihláška pohledávky
jen se chci ujistit, zda jsem správně vyčetla, že přiložená faktura bude bez ověření, ale výpis z obch. rejstříku je nutné ověřit. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 1. 2014 20:48
Dobrý den, náš odběratel je v insolvenci. Budeme podávat přihlášku jedné pohledávky. (vyfakturované služby). Prosím o radu ve vyplnění.
Podle mne se jedná o pohledávku nezajištěnou. 1) Jaký je rozdíl mezi jistinou a příslušenstvím? Kam mám pohledávku uvést?
2) nerozumím bodu 08 Vykonatelnost - co mám vyplnit?
3) Vlastnosti pohledávky nepodřízená, peněžitá, nepodmíněná, splatná? je to tak správně?
děkuji mockrát