Jak odejít z firmy

• (neregistrovaný)

7. 1. 2014 0:25

Včera jsem se tázal, ale už jsem ráno nestihl odpovědět na otázky:

Malá nezisková společnost na bázi obč. sdružení. Administrativa v chaosu. Po odchodu účetní v loni se přestaly dávat výplatnice, neobnovené pracovní smlouvy. Měl jsem smlouvu na dobu určitou do května, pracoval jsem dále, ale vedení nestačilo vytvořit novou. Předpokládám, že se tedy smlouva změnila na dobu neurčitou, dle par. 65 ZP.

Firma viditelně jde na buben, jednatel rezignoval, ale zakladatelé ve správní radě jsou reálnými "majiteli". Panují zde poněkud sektářské poměry, skoro žádný odchod nebyl v klidu, vždy je odcházející nepřítel, posílají se mu nesmyslné výhružky a vyúčtování škod apod., skoro nikdy nevydali v termínu zápočtový list. Chci odejít, už teď jsou tlaky nesnesitelné. Asi zřejmě s využitím možnosti nevyplacení celé mzdy. Jak ale prokážu nevyplacení, pokud nedostanu ani výplatní lístek?

Pracovní smlouva je "flexibilní" se stanovením minimálního částečného úvazku s možností jej navýšit podle potřeb zaměstnavatele.

Pokud nedostanu zápočtový list, co dál (např. neuznají-li skončení PP)? Pokud odmítnout převzít svěřené věci? Případně budou uplatňovat fiktivní škodu? (Všechno se už u nás stalo...)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).