Výpočet podpory v nezaměstnanosti

• (neregistrovaný)

7. 1. 2014 21:50

Dobrý večer
    Prosím o vysvětlení: Dne 8.2.2014 budou 3 roky mým dětem (dvojčata). Tudíž 9.2.2014 jsem povinna nastoupit k původnímu zaměstnavateli, jenže bych musela dojíždět denně 80 km a to z důvodu péče o děti není možné. Tudíž budu nucena dát výpověď dohodou a od 9.2.2014 se evidovat na UP. Vím, že budu brát dávky po dobu 5 měsíců něco kolem 3.000,- Kč
    Napadla mě jiná varianta a tudíž můj dotaz, když bych 9.2.2014 nastoupila k původnímu zaměstnavateli kolik dní bych musela u něj odpracovat, aby se mi podpora v nezaměstnanosti vypočítávala ze mzdy? A prosím kolik měsíců zpátky se započítává? Jestli i ze mzdy před MD?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2014 22:11

Loparr (neregistrovaný)

Re: Výpočet podpory v nezaměstnanosti
      Dobrý den, stačí odpracovat několik dní. Kolik přesně vám nejsem schopna říct, neb v zákoně to není a jednotlivé UP to mají stanoveno různě interním předpisem (aspon to tak do roku 2013 bylo). Nejlépe se zeptat přímo na vaší pobočce. Započítává se současný příjem , žádný před MD. Takže pravděpodobný, jestli odpracujete méně jak 21 dní. Vzhledem k tomu, že skončíte sama bude podpora pravděpodobně krácena na 45% (uvědte důvod možná to projde). Nicméně v roce 2012 jsme řešili podobný případ, paní pracovala 160 km daleko, po RD šla odpracovat několik dní, aby měla lepší podporu a také výstupní prohlídka atd..., ale na ÚP to zavrhli jako účelové - prý věděla, že nebude moct dojíždět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).