Nová pr.smlouva, nárok na dovolenou

• (neregistrovaný)

8. 1. 2014 13:28

Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec má pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.3.2012 do 30.9.2013. Od 1.10.2013 jsme mu dali novou smlouvu na dobu neurčitou, ve které jsme mu snížili pracovní úvazek a k tomu mzdu. Na SP a ZP jsem ho neodhlašovala a znovu nepřihlašovala. Má nárok na dovolenou za období 10/2013 až 12/2013 na 5 dnů dovolené? Myslím, že ano. Nevím ale, jestli není problém, že si těch 5 dnů vybral už v prosinci mezi svátkama? A ještě mám jeden dotaz, nevadí, že jsme mu od 1.10. dali novou smlouvu, nebo jsme to měli radši řešit dodatkem k původní smlouvě, která končila 30.9.? Já myslím, že jsme to udělali dobře, když jsme sepsali novou smlouvu. Děkuji všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2014 16:55

xJ (neregistrovaný)

Re: Nová pr.smlouva, nárok na dovolenou
      Řešit jste mohli jak dodatkem , tak novou smlouvou.
      Pro nárok na dovolenou se za nepřetržité trvání pracovního poměru považuje i skončení dosavadního a bezprostředně navazující vznik nového pracovního poměru zaměstnance k témuž zaměstnavateli. Tak že má nárok na dovolenou jako by PP trval od 1.3.-31.12.2013 došlo během PP ke změně pracovní doby.

• 9. 1. 2014 7:38

K. (neregistrovaný)

Re: Nová pr.smlouva, nárok na dovolenou
      Děkuji. Nová smlouva se změnila v délce pracovní doby a k tomu se snížila mzda. K 30.9.2013, kdy mu skončil PP na dobu určitou, si všechnu dovolenou vybral v září. Od 1.10.2013 do 31.12.2013 má podle mě nárok na 5 dnů dovolené, které si může vybrat už v prosinci, když s tím zaměstnavatel souhlasí?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).