Re: Prohlášení poplatníka
Těžko říct, chybí základní údaj jestli jste si vydělala za toho půl roku 10 tisíc nebo 10 milionů. :-)
Obecně - nemůže Vám být vráceno víc, než jste na zálohách na daň zaplatila. A údaj o zaplacených zálohách na daň máte právě na tom Potvrzení, které jste dostala.
A DP podávat - pokud nemáte jiné příjmy, například z pronájmu - podávat nemusíte, můžete požádat posledního zaměstnavatele /toho z 1-6/2013/ o provedení ročního zúčtování daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 1. 2014 15:57
Pracovala jsem ve firmě od 1.1.2013 do 30.6.2013 a podepsala prohlášení k dani. Na konci pracovního poměru jsem dostala potvrzení o zdanitelných příjmech. Od 1.7.2013 do 31.12.2013 jsem vedená na úřadu práce, kde nepobírám podporu (tak již byla vyčerpána), takže si musím podat daňové přiznání sama. Bude mně vrácena nějaká částka od FÚ, když jsem půl roku nepracovala?