Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 1. 2014 20:56
Jsem osoba se zdrav.postižením 50% tedy mohu pracovat 4 h.denně. Jsem rozvedená a pečují o 12 letého syna,příjem OZP mám cca 6 tis. + alimennty 2,800.
Podařilo se mi získat práci,byla se mnou uzavřena smlouva na dohodu,celkem jsem tam pracovala 8 roků,nyní provozovatel provoz ukončil a já jsem šla na prac.úřad a tam mě bylo řečeno,že nemám nárok na podporu,údajně nebylo placeno sociální. Bylo mi řečeno,že těch 8 roků se mi nebude započítávat do důchodu t.č. je mi 39 roků. Podle úřadu práce,kde jsem se zaregistrovala a podle OSSZ údajně nemám nárok na nic ani na příspěvek vlastního bytu/náklady/ a to zase z důvodů,že v baráku kde je 8 byt.jednotek,ale je každý vlastník bytu ale není jakési určení č.bytu,že to je vše v celku v katastru jako společní vlastníci a není určeno to přesně. Prosím o radu co s tím vším dělat,protože z 8800 není možné platit náklady z bytu ani vyžít a vůbec nikde nikdo neporadí. Děkuji za doporučení co udělat a na co mám asi nárok.