Re: Jak z toho ven? Prosím mzdové o pomo
Pokud máte dotaci z ÚP, pak jistě víte, že změny trvání PP musíte na ÚP hlásit a písemně doložit.
Nevěřím, že Vám úřednice na ÚP zaplatila náhradu mzdy podle §192, vyplácenou po skončení PP. Tak hloupí zase úředníci nejsou ... nebo ano?
Ta nemoc skončila 31.10.2013?
Na ÚP jsem ukončení nahlásila k 2.10.2013 - zaslala jsem kopii zrušení prac.poměru. Zároveň jsem poslala kopii neschopenky od 3.10.2013. V měsíčním výkaze na ÚP za 10/2013 jsem uvedla hrubou mzdu, náklady na pojištění a náhradu mzdy za PN.ÚP zaplatil vše ... Na ZP i SP mám samozřejmě odhlášky k 2.10.2013.
tak to je docela síla - je vidět, že na ÚP skvěle rozumějí svojí práci...
ˇopravte přehled pro ÚP, vraťte jim peníze a pokuste se je získat ze zaměstnance. Pokuste, protože on vám nic vracet nemusí, vy jste mu je vyplatili, on je přijal v dobré víře, že na ně má nárok
Souhlas - rozhodně opravit vyúčtování dotace. Snad by Vám neměla hrozit sankce za porušení rozpočtových pravidel (předpokládám, že dotace je ze státního rozpočtu, nikoli z fondů EU), když chyboval Úřad práce. Každou normální mzdovku musí trknout, že na 2 dny nemoci nemůže být vysoká náhrada mzdy (za 21 dnů) ... ale na ÚP nepracují mzdovky - tedy tam, kde by měly a kde by se znalost mezd očekávala :-)
Kdyby byl zaměstnanec v evidenci ÚP a nemoc vznikla až po jeho zaregistrování, byl by zajištěn prvních 21 dnů nemoci podporou, ale takhle by zůstal bez peněz, ačkoli Vy jste mu je vyplatili. Jednat s ním v rukavičkách a pokusit se to z něj po dobrém získat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 1. 2014 19:43
Prosím, zjistila jsem svoji chybu. Zaměstnanci byl k 2.10.2013 zrušen PP dle § 66ZP (zkušební doba). Ode dne 3.10.2013 donesl neschopenku. Bohužel jsem mu proplatila náhradu mzdy za první 21dnů. Jak z toho co nejlépe "ven? Navíc jsme na tohoto zaměstnance čerpali dotaci z ÚP, takže nám vyplacenou částku ÚP vrátil. Se zaměstnancem se dá domluvit, můžu třeba znovu sepsat zrušení pracovního poměru ke dni 31.10.2013 a to původní skartovat? Prosím poraďte, jsem z toho špatná, jaké potíže či komplikace můžu očekávat? Děkuji Lucie