Re: OT srážková daň a finanční úřad
Dobrý den, srážkovou daň (stejně jako zálohovou), odvádí firma hromadně za všechny zaměstnance, dosud bez podrobného rozpisu "kolik za koho."
Údaj o výši sražené daně máte na výplatním lístku.
Neuvádíte důvod potřeby takovéto informace, ale pokud se např. obáváte, že forma daň neodvádí FÚ, nemusíte se bát postihu Vy, je to věc firmy. Vám ji strhla a jako doklad máte výplatní lístek.
Ne, nezjistí. A nemůžete firmu požádat o kopie? Není to povinnost, ale když mě někdo slušně požádá, nemám problém nevyhovět.
Srážková daň je daň konečná. Firma odvádí na příslušný FÚ ale srážková daň má jiné číslo účtu než zálohová.
Pokud by jste podepsala Prohlášení poplatníka, může se pouze u jednoho zaměstnavatele, pravděpodobně máte podepsané na HPP, potom by jste vstoupila do daně zálohové, která by se vám potom vrátila v ročním zúčtování daní za daný rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 1. 2014 22:25
dobrý den, mám prosím dotaz,mám stále zaměstnání a pak mám ještě brigádu na cca 750,- kč měsíčně na DPP. ze které platím srážkovou daň. pokud mi větší firma jako brigádníkovi na dohodu o provedení práce ztrhne 15% srážkovou daň a mě vyplatí pouze čistou mzdu, odvádí za mě tuto daň na finanční úřad pod mojím rodným číslem? dozvím se, pokud bych chtěla vědět od nejbližšího finančního úřadu výše srážkové daně za celý rok kterou za mě nejmenovaná větší firma strhla? nebo firmy odvádí finančním úřadům srážkovou daň celkově za všechny brigádníky či zaměstnance bez uvedení rodného čísla či jiných osobních údajů od koho je daň odvedena? díky moc za info, moc bych je potřebovala.