Re: Zahraniční stravné 2014
(3) Zaměstnanci přísluší zahraniční stravné ve výši základní sazby podle odstavce 2, jestliže doba strávená mimo území České republiky trvá v kalendářním dni déle než 18 hodin. Trvá-li tato doba déle než 12 hodin, nejvýše však 18 hodin, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci zahraniční stravné ve výši dvou třetin této sazby zahraničního stravného, a ve výši jedné třetiny této sazby zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo území České republiky 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území České republiky právo na stravné podle § 163 nebo § 176. Trvá-li doba strávená mimo území České republiky méně než 1 hodinu, zahraniční stravné se neposkytuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 1. 2014 8:37
Dobrý den, chci se zeptat jak je to se zahraničním stravným ve výši 1/3, podle nových změn tam ZMIZELA věta
.. ve výši 1/3 jestliže pracovní cesta trvá 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu... toť vše, po staru tam bylo ještě .. nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území ČR nárok na tuzemské stravné...
Mám to chápat tak, že pokud pojedu do SRN, budu v ČR např. 5 hodin (mám nárok na stravné v ČR) a v zahraničí jen 2 hodiny tak mám podle nových sazeb nárok na 1/3 zahrničního stravného??? což bych po staru neměla?