Zahraniční stravné 2014

• (neregistrovaný)

13. 1. 2014 8:37

Dobrý den, chci se zeptat jak je to se zahraničním stravným ve výši 1/3, podle nových změn tam ZMIZELA věta
    .. ve výši 1/3 jestliže pracovní cesta trvá 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu... toť vše, po staru tam bylo ještě .. nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území ČR nárok na tuzemské stravné...
    Mám to chápat tak, že pokud pojedu do SRN, budu v ČR např. 5 hodin (mám nárok na stravné v ČR) a v zahraničí jen 2 hodiny tak mám podle nových sazeb nárok na 1/3 zahrničního stravného??? což bych po staru neměla?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2014 12:20

ivetach (neregistrovaný)

Re: Zahraniční stravné 2014
      (3) Zaměstnanci přísluší zahraniční stravné ve výši základní sazby podle odstavce 2, jestliže doba strávená mimo území České republiky trvá v kalendářním dni déle než 18 hodin. Trvá-li tato doba déle než 12 hodin, nejvýše však 18 hodin, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci zahraniční stravné ve výši dvou třetin této sazby zahraničního stravného, a ve výši jedné třetiny této sazby zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo území České republiky 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území České republiky právo na stravné podle § 163 nebo § 176. Trvá-li doba strávená mimo území České republiky méně než 1 hodinu, zahraniční stravné se neposkytuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).