Re: Inventura Pohoda
Možná jde jen o technický dotaz:-),zadávám do Pohody skutečné stavy Inventury za loňský rok. Je problém, pokud "nepřepnu" rok 2014 na 2013,tak že nezadám "účtování v běžném období"?Podle mě ne, protože nic neúčtuji...Zadám stav,zkontrolováno a uložím.
Jen přemýšlím, jestli to neudělá něco při samotném zaúčtování inventury.Ale myslím, že ne:-)Co myslíte?
Fakt nerozumím dotazu. O jaký rok se jedná? 2013 nebo 2014?
A inventuru čeho? Účtů, zboží? Pokud přecházíte z r. 2013 na rok 2014 - tak se vše převede samo.
Nevadí,jde o inventuru skladů za r.2013,kdy jsem jen nahazovala do počítače skutečné stavy jednotlivých položek.Volala jsem si na Stormware,tam mně vše objasnili - že nastavený účetní rok nemá vliv na zkotrolování skutečných stavů. Až při samotném účtování inventury musím být pochopitelně v r.2013.I tak díky,mějte se hezky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 1. 2014 10:50
Dobrý den,
mohla bych poprosit,nahazuji do Pohody skutečné stavy inventury,pochopitelně k 31.12.2013,takže zadávám "účtování v běžném období" r.2013.Jenže jsem účtovala letošní doklady,takže jsem nechala r.2014 "účtování v následujícím období bez dat.uzávěrky".Má to vliv na kontrolu skutečného stavu invetury. Nic neúčtuji,jen zakřížkuji "zkontrolováno" a uložím.Kde prosím najdu, že jsem inventuru kontolovala v r.2013 a ne 2014?
Děkuji.