Roční vyúčtování daně - uvádět i DPP ?

• (neregistrovaný)

14. 1. 2014 16:13

Dobrý den, jsem na ÚP a loni jsem byla zaměstnána jak na pracovní poměr, tak i na dohody o provedení práce. Nevím, zda mám do daňového přiznání uvést i příjmy z dohod o provedení práce. Pokaždé jsem podepisovala růžový papír kvůli slevy na dani. Děkuji za radu zkušenějších.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2014 16:18

mirka..p (neregistrovaný)

Re: roční vyúčtování daně - uvádět i DPP
      Do daňového přiznání dáte všechny příjmy, které máte v potvrzeních o zdanitelných příjmech, protože tam by měly být uvedeny pouze příjmy daněné zálohově.

• 14. 1. 2014 16:30

tápající (neregistrovaný)

Nevyznám se v tom, z dohod mi platili taky daň, ale asi skutečnou, ne zálohovou, takže tomu rozumím, že z dohod ne ?

• 14. 1. 2014 17:25

Katka2 (neregistrovaný)

Nene, tam kde jste měla podepsáno, byla zálohová daň. Od všech si vyzvedněte potvrzení o příjmu, sečtěte a všechno přijde do DP.

• 14. 1. 2014 17:33

RenataH (neregistrovaný)

pokud jste podepisovala prohlášení (růžový papír), počítali vám zálohovou daň a pravděpodobně vám uplatnili i slevu na dani. do daňového přiznání musíte zahrnout všechny příjmy daněné zálohovou daní, tedy i z dohody. Vyzvednete si u minulých zaměstnavatelů potvrzení o zdanitelných příjmech a do DP zahrnete všechno, co v nich budete mít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).