Re: PPM
početí bude v srpnu a nechci si PN zkazit prumer pro následný výpočet PPM, tak nevím, zda čerpat PN ted celý mesíc nebo jen částenčně.Pak budu na PN odcca. března až dopočetí,ale tyhle příjmy se pro výpočet PPM nezahrnují,je to tak? Prý se berou příjmy rok zpetne před nástupem na PPM.děkuji
>>Dobrý den,
>>
>>mám následující dotaz.
>>V červnu budu nastupovat na PPM, doposud jsem byla
>>přítomna v zaměstnání, od počátku ledna čerpám PN do
>>cca.
>>do konce ledna a následně se vrátím cca. na dva
>>měsíce
>>do zaměstnání a pak PN až do početí. Vzhledem k
>>příjmům by mne zajímalo,zda když jsem celý měsíc na
>>PN, tak
>>zda se to uvádí do přílohy PPM. Respektive, je
>>vhodnější být na PN celý měsíc nebo jen
>>částečně?Děkuji za
>>rady.
>
>Početí už asi proběhlo. Do přílohy se uvádí každý den
>pracovní neschopnosti a je ve vyloučených dobách,
>takže výši PPM neovlivní.
Jestliže nastoupíte na PPM během července, tj. 6 až 8 týdnů před porodem, bude se počítat příjem za období červenec 2013 až červen 2014. Při výpočtu denního vyměřovacího základu se nebude dělit 365, ale odečtou se všechny dny nemoci, které v té době budete mít nebo už jste měla.
Asi jsem to zle napsala: termín početí je v srpnu,nyní čerpám PN a jde mi o to, zda mi dlouhodobé čerpání PN nejak ovlivnit konečný výpočet pro PPM.prumerná mzda byla doposud 20 tis., nyní bude za leden PN,unor cca 20 tis a pak PN a do početí. Jaký prumerný příjem tedy bude cca pro výpočet PPM?dekuji:-)
Příklad 1.: Za 12 měsíců rozhodného období si vyděláte hrubou mzdu 200000,-. Nebudete vůbec nemocná, denní vyměřovací základ je 200000,- : 365 = 547,95 Kč.
Příklad 2.: Za 12 měsíců si vyděláte jen 100000,-, protože budete půl roku nemocná (183 dnů). Denní vyměřovací základ je 100000 : 182 = 549,45
Dámy,dekuji za vaše rady trpelivost:-)
Laicky mužu HRUBE počítat:
Vycházím z hrubého příjmu.má nejaký vliv čerpání dovolené?
6 - 12/2013 - tj. 7 krát 20 =140 tis.
leden - PN / 31 dní/
unor - 20
březen - květen - PN / 90dní/
celkem: 160 tis/244=655/PPMna den/?? tz.krát 30 a to budu měsíčně pobírat do 9 mesíce ditete?
:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 1. 2014 13:17
Dobrý den,
mám následující dotaz.
V červnu budu nastupovat na PPM, doposud jsem byla přítomna v zaměstnání, od počátku ledna čerpám PN do cca. do konce ledna a následně se vrátím cca. na dva měsíce do zaměstnání a pak PN až do početí. Vzhledem k příjmům by mne zajímalo,zda když jsem celý měsíc na PN, tak zda se to uvádí do přílohy PPM. Respektive, je vhodnější být na PN celý měsíc nebo jen částečně?Děkuji za rady.