Sídlo firmy - případný problém?

• (neregistrovaný)

18. 1. 2014 8:33

Dobrý den,

jsem majitelem objetku, který se skládá z nebytových tak bytových prostor. Od příštího měsíce budu mít nového nájemce v nebytových prostorech (nájemce je OSVČ - můj známý, který si bude zakládat s.r.o.) a potřeboval by po mě udělení souhlasu se sídlem firmy. V tom nevidím problém, ale teď přemýšlím, že pokud by se třeba po nějakém čase ukončil nájem, tak sídlo firmy zde pořád bude figurovat a nebude asi jen tak snadné toto sídlo vymazat.. A jak by to bylo, pokud by bylo s.r.o. třeba dlužníkem v době, kdy se v prostorách již nebude nacházet - to se taky může stát, že by se mi tam neustále mohl objevovat věřítel/exekuto?... Doufám, že by to nemohlo dojít až tak daleko, že by případný exekutor zabavil věci v nebytovém/ bytovém prostoru a já pak musel prokazovat, že jsou moje...

Dokázal by mi někdo poradit... DOufám, že k takové situaci by nikdy nedošlo, ale samozřejmě bych chtěl znát důsledky udělení souhlasu na sídlo firmy a případné exekuce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2014 15:57

pája

Re: sídlo firmy - případný problém?
      pokud bude prostor pronajatý fimě, tak příp. exekutor může konat pouze v tomto prostoru. Když fy skončí a odejde a nepodá návrh na změnu zápisu sídla v OR, tak platí zák.č.304/2013-viz:
      § 11
      (1) Nestanoví-li jiný zákon jinak, může návrh na zápis podat pouze osoba uvedená v tomto zákoně.
      (2) Návrh na zápis musí být podán bez zbytečného odkladu po vzniku rozhodné skutečnosti.
      (3) Nesplní-li osoba podle odstavce 1 povinnost podat návrh na zápis do 15 dnů ode dne, kdy jí tato povinnost vznikla, může návrh na zápis podat každý, kdo na něm doloží právní zájem a k návrhu na zápis přiloží listiny, jimiž mají být doloženy skutečnosti zapisované do veřejného rejstříku.
      Vy doložíte právní zájem ukončenou náj. smlouvou a soud by měl vymazat sídlo z OR, čímž exekutor ztratí důvod Vás obtěžovat.

• 18. 1. 2014 21:17

VašekN (neregistrovaný)

Re: sídlo firmy - případný problém?
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).