Re: sídlo firmy - případný problém?
pokud bude prostor pronajatý fimě, tak příp. exekutor může konat pouze v tomto prostoru. Když fy skončí a odejde a nepodá návrh na změnu zápisu sídla v OR, tak platí zák.č.304/2013-viz:
§ 11
(1) Nestanoví-li jiný zákon jinak, může návrh na zápis podat pouze osoba uvedená v tomto zákoně.
(2) Návrh na zápis musí být podán bez zbytečného odkladu po vzniku rozhodné skutečnosti.
(3) Nesplní-li osoba podle odstavce 1 povinnost podat návrh na zápis do 15 dnů ode dne, kdy jí tato povinnost vznikla, může návrh na zápis podat každý, kdo na něm doloží právní zájem a k návrhu na zápis přiloží listiny, jimiž mají být doloženy skutečnosti zapisované do veřejného rejstříku.
Vy doložíte právní zájem ukončenou náj. smlouvou a soud by měl vymazat sídlo z OR, čímž exekutor ztratí důvod Vás obtěžovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 1. 2014 8:33
Dobrý den,
jsem majitelem objetku, který se skládá z nebytových tak bytových prostor. Od příštího měsíce budu mít nového nájemce v nebytových prostorech (nájemce je OSVČ - můj známý, který si bude zakládat s.r.o.) a potřeboval by po mě udělení souhlasu se sídlem firmy. V tom nevidím problém, ale teď přemýšlím, že pokud by se třeba po nějakém čase ukončil nájem, tak sídlo firmy zde pořád bude figurovat a nebude asi jen tak snadné toto sídlo vymazat.. A jak by to bylo, pokud by bylo s.r.o. třeba dlužníkem v době, kdy se v prostorách již nebude nacházet - to se taky může stát, že by se mi tam neustále mohl objevovat věřítel/exekuto?... Doufám, že by to nemohlo dojít až tak daleko, že by případný exekutor zabavil věci v nebytovém/ bytovém prostoru a já pak musel prokazovat, že jsou moje...
Dokázal by mi někdo poradit... DOufám, že k takové situaci by nikdy nedošlo, ale samozřejmě bych chtěl znát důsledky udělení souhlasu na sídlo firmy a případné exekuce