Re: Přiznání daně z nemovitosti
Jde o 2 věci: o přiznání k dani z nemovistosti, tam je rozhodný stav k 1.1.2014, ale tím, že jste to podali 31.12.2013 tak by dcera měla dát do 31.1.2014 přiznání k dani z nemovitosti a Vy byste měla dát také přiznání k dani z nemovitosti, kde se od této daně odhlásíte.
Další věc je přiznání k dani z převodu nemovitosti. To se podává do konce 3. měsíce po zápisu na katastr. Ale nevím jak je to, když to není koupě, ale darování, pro jistotu doporučuji se zeptat na finančním úřadě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 1. 2014 17:35
Dobrý večer, prosím "daňaře", pročetla jsem zmíněný zákon, ale nevím si rady, 31.12.2013 na katastrální úřad podána žádost o změnu vlastníka domku, /matka dar dceři/, nyní, když se dívám na výpis: stav řízení zaplombováno, ale stále jsem vlastníkem nemovitosti já, ne dcera, dokdy musí dcera podat přiznání zmíněné daně? K1.lednu se nic nezměnilo, ale podle zákona je napsáno: do 3 měsíců od doby zapsání vkladu práva do katastru, znamená to tedy, že dcera nebude čekat do 31.1.2015, ale ještě letos musí na finanční úřad? Nebo, když je tzv zaplombováno, že by měla podat již do 31.1.2014? Děkuji vám všem za rady