Re: Sleva na manželku
Tím se myslí to, že pokud jste se brali během roku, tak si uplatníte jenom poměrnou část. Např. svatba 20. července, příjem se sleduje leden až prosinec, ale sleva jen srpen až prosinec.
Jenom upozorním, že rodičovský příspěvek se do příjmu nepočítá, jenom PPM, případně dovolená po MD.
Re: Sleva na manželku
Děkuji za informaci, manželé jsme již 4 roky, za mateřskou jsem dostala více jak těch zmiňovaných 68 000,- . Takže jestli tomu dobře rozumím, letos nám nic za mě nevrátí :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 1. 2014 8:42
Chtěla jsem se zeptat- zdali si manžel na mě může uplatnit slevu, když jsem byla od ledna do května 2013 na RD a poté na MD do prosince. Příjem jsem měla vyšší než 68 000. Myslela jsem, jestli to nelze uplatnit nějak částečně, třeba za tu dobu co jsem byla na RD, tedy jen za měsíce od ledna do května.
Nerozumím totiž tomuto odstavci : (3) v zákoně o daních v §35ba, kde se píše, že "Poplatník může uplatnit snížení daně podle odstavce 1 písm. b) až f) o částku ve výši jedné dvanáctiny za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly podmínky pro uplatnění nároku na snížení daně splněny."
Prosím o vysvětlení ať mám jasno.
Předem moc děkuji