Re: fa za zboží/službu z EU od neplátce
>Dobrý den,
>prosím o radu, vracím se po rodičovské a nevím, zda mi
>neunikly nějaké -novinky v zákoně o dph- už jsem v tom
>úplně zamotaná a nejsem si jistá zda uvažuji správně:
>1. faktura za zboží z EU od neplátce dph: je třeba
>dodanit a uvést do daňového přiznání jako kdyby byl
>plátce? Zdá se, že ne, je to tak? Ne, mimo přiznání
>2. faktura za službu z EU od neplátce: tady jsem
>vyčetla, že bych dodanit a odvést měla, bez ohledu na to,
>zda je či není plátce..? ano, pokud jde o plnění uvedené v §108 odst. 1 písm. c) ZDPH
>Jedná se ještě o rok 2013.
>děkuji
>
Re: fa za zboží/službu z EU od neplátce
Mohla bych poprosit o konzultaci k tomuto tématu?
Mám nějakou fakturu za dopravu od SK neplátce. Přeprava z Sk do CZ. Podle § 8 (2) je místo plnění, kde začala přeprava. Podle mě se paní měla poskytnutím služby - zaregistrovat jako plátce DPH (doma) na Slovensku.
Nevím si s tím rady. Jestli udělat R-CH podle § 9 a nebo nic, protože místo plnění je SK. Předem všem moc děkuji za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 1. 2014 10:38
Dobrý den,
prosím o radu, vracím se po rodičovské a nevím, zda mi neunikly nějaké -novinky v zákoně o dph- už jsem v tom úplně zamotaná a nejsem si jistá zda uvažuji správně:
1. faktura za zboží z EU od neplátce dph: je třeba dodanit a uvést do daňového přiznání jako kdyby byl plátce? Zdá se, že ne, je to tak?
2. faktura za službu z EU od neplátce: tady jsem vyčetla, že bych dodanit a odvést měla, bez ohledu na to, zda je či není plátce..?
Jedná se ještě o rok 2013.
děkuji