Re: Re: danění dohod o provedení práce
To je mi zřejmé. V rámci zájmu přehlednosti zprávy byla sepsána co nejstrozeji, byť asi současně i trochu neurvale. Jde o první dotaz mnou sem umístěný, přiznávám, že neznám zdejší konvence.
Samozřejmě děkuji předem za všechny případné reakce, včetně Vašeho upozornění. A omlouvám se.
Pokud jste zde poprvé, pak nad ovládacím panelem jsou pravidla, tak si je, prosím, přečtěte.
Děkuji za odpověď. Potvrzuje můj názor.
Účetnictví nám však vede externí účetní, která mé výhrady odmítla s tím, že účetnictví vede desítkám klientů a dohody o provedení práce vždy zaokrouhluje na celé stakoruny nahoru. A já jsem první, kdo to rozporuje. Odkaz na § 36 odst. 3 ZDP, z něhož mělo zaokrouhlování dolů na koruny plynout, naopak využila ve svůj prospěch. V kontextu s jinými paragrafy je prý zřejmé, že se zaokrouhluje nahoru na stokoruny. Překvapuje mě jistota, s jakou takový zřejmě mylný názor zastává.
No nic, děkuji ještě jednou za rekaci. Zkusím ji využít pro argumentaci s pí účetní :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 1. 2014 12:18
Dohoda o provedení práce v šesti měsících (I.-VI.2014), 20 hodin měsíčně. Celkem 27.462 Kč, měsíčně tedy 4.577 Kč.
Základem daně je 4.577 Kč nebo 4.600 Kč ? (tzn. zaokrouhluje se na celé stokoruny nahoru ?)
A měsíčně se tak finančnímu úřadu odvádí 686 Kč nebo 690 Kč ?