Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
Musíte mít vyplněno vše, co vám bylo skutečně vyplaceno do 31.1.2014. Pokud ÚP vydává potvrzneí o zd.příjmech, pak budete na potvrzení od zaměstnavatele mít jenom to, co vám vyplatil on. To,co vypltail ÚP, bude na jejich potvrzení. Pokud nevydává, budete mít oboje příjmy na potvrzení od zaměstnavatele.
Zkuste zjistit na ÚP, zda vydávají. Pokud ne a vyplatili vám jenom nějakou část, musíte vycházet z čisté a přepočítat na hrubou, i odvody přepočítat alivotně k čisté.
ano, ř. 6 jsou odvody zaměstnavatele
ano, daň po slevě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 1. 2014 19:27
Potřebuji pomoci s potvrzením o zdanitelných příjmech za r.2013. Do 16.7. jsem byla zaměstnaná v s.r.o., ale dávala jsem výpověď z neplacení mzdy (firma se dostala do insolvence). Pak jsem byla do 14.10. na ÚP a od 15.10. jsem opět zaměstnaná.
Co se týká potrvzení z s.r.o. mám ji jej prý vyplnit sama, že mi to jen podepíšou. Proto bych potřebovala vědět, jaké příjmy mám vyplnit. Jen to, co mi bylo s.r.o. skutečně vyplaceno? Tzn. výplata za 1.-4. měsíc a vyplňuje se to v čistém nebo v hrubém? Za měsíce 5.,6. a 7. jsem výplatu nedostala - to mi pak doplatil v rámci insolvence UP. To se nezapočítává? Prohlášení poplatníka a i zúčtování mi bude dělat nový zaměstnavatel.
ř. 6 se skládá z čeho? - chápu dobře, že na výplatních páskách je to odvodZPSP hrazené zaměstnavatelem?
ř. 9 - je to odvedená daň po slevě?
Děkuji za odpověď.