Re: Investiční pobídky - dlouhodobý maje
v §35a, (2), písm.a.), 1. se píše - způsob odepisování stanoví poplatník...takže se můžu rozhodnout, jakou formu odpisů uplatním ?...lineární nebo lineární+10% nebo zrychlené....je to na mě...nemusí to být nutně ty odpisy, které vycházejí v 1.roce užívání jako ty nejvyšší ?....měj se.
můžeš si rozhodnout, zda lineární+10% nebo zrychlené - vždy zachovat " v maximální míře
a poprvé se ty maximální odpisy (+ další položky např. OP) uplatní v roce, kdy dojde ke splnění všeobecných podmínek, ptala jsem se na to v r. 2007 na FŘ Ostrava
napsala jsem jen odkaz, kdy na zápis z KV, kdy začít odepisovat
myslíš, že maximální míra je lineární bez navýšení? já chápu maximální míru tak, že odepíšu maximum dané ZDP
ještě jsem našla tohle - úplně dole je stanovisko MF
http://www.ucetni-portal.cz/sleva-na-dani-z-titulu-poskytnuti-prislibu-investicnich-pobidek-podle-zakona-c-72-2000-sb-o-investicnich-pobidkach-a-o-zmene-nekterych-zakonu-komplexni-problem-143-v.html
když je poskytnuta sleva, tak asi žádnou daňovou optimalizaci netolerují
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 1. 2014 7:10
Firma má příslib investičních pobídek....jaké jsou podmínky pro daňové odpisy majetku v případě, že firma čerpá tyto pobídky ? Mohou se odpisy přeručit, nebo v případě těchto pobídek přerušení nelze aplikovat ? Musím použít maximální možný odpis, tedy v případě nového majetku 10% navýšení v 1.roce užívání, nebo mohu použít klasické rovnoměrné odpisy ? Jsou nějaké jiné problémy co se týče majetku v přpíadě čerpání investičních pobídek ?
Děkuji