Vyúčtování daně z příjmu

• (neregistrovaný)

23. 1. 2014 10:36

Dobrý den, prosím Vás o radu. Zaměstnanec uplatňoval daň. zvýhodnění na dceru. Potvrzení o studiu jsem měla do 8/2013 a když jsem chtěla od září nové, tak mi sdělil, že dcera již nestuduje od 2/2013 (on to prostě nenahlásil), tak jsem mu přepočítala mzdy od 2/2013 a srovnala to ve výplatě za 9/2013.
    Nyní připravuji "Vyúčtování daně z příjmu" a nevím zda se mi tato oprava v tom "Vyúčtování" někde promítne. Nebo zda to vypíšu přesně podle rekapitulací, tak jak jsem daň srážela.
    Já to mám připravené, tak že ve sl. 1 a 2 mám vždy shodné částky, ale nevím, zda by nemělo být ve sl. 1 částka ponížená o to daňové zvýhodnění uplatněné neoprávněně a
    ve sl. 2 to co mám v jednotlivých rekapitulacích. Tím by mi od 2/2013 vznikal rozdíl a v 9/2013 by se to vyrovnalo.
    Snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji předem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2014 11:42

sss (neregistrovaný)

Re: Vyúčtování daně z příjmu
      nechávám to podle rekapitulací, shodné částky jak píšete.

• 23. 1. 2014 15:53

h,p (neregistrovaný)

Pokyny k vyplnění vyúčtování:
      K rozdílu mezi částkami uvedenými ve sloupci 1 a 2 dojde v případě, zjistí-li plátce do podání Vyúčtování, že srazil zálohu na daň včetně solidárního zvýšení daně u záloh po měsíčních slevách na dani v nesprávné výši a tuto chybu do podání Vyúčtování napravil postupem podle § 38i zákona. Zároveň tuto opravu uvede do přílohy č. 3 Vyúčtování.

• 23. 1. 2014 16:03

. (neregistrovaný)

Dovolím si navázat -
      Prosím co dělat, když jsem vyplnila chybně vyúčtování za rok 2011 (odevzdáno minulý rok). Sloupce 1 a 2 jsou v šesti měsících vyplněny chybně a není odevzdána příloha číslo 3. Daně byly odvedeny.
      Zpracovat a podat opravné vyúčtování?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).