Re: Zaměstnanec a doba určitá
pokud vzhledem k době určité stojí za to, se s ním mazat,tak:
-posoudit jeho porušování povinností, zda by to byl na ok. zrušení PP- naúpř. způsobil škodu zam-teli
-projednat a přesvědčit ho na dohodu, ať jde škodit jinam
- nebo pís. upozornění dle § 52 f) neuspokojivé pr.výsledky, lhůta, odstranit, pak výpově´d
- internet zakázat, poruší, pís. upozornění, výpově´d dle g)
těžko na dálku blíže radit, neznám další podrobnosti.Do kdy má dobu určitou?
Re: Zaměstnanec a doba určitá
nojo, vidíte sama, kolikrát se už tady řešily radyporady někomu, kdo měl konat a nekonal a dostal se jako zam-tel do vážných problémů.
Dnes jsem byl celé dopoledne u klienta s obdobným problémem, neřešil maličkosti, stále tak nějak trpěl nepravosti, toleroval neplnění povinností a teď je v těžkém problému a"poraď, co s tím".
Někteří zam-telé nemají dost. znalosti prac. práva, myslí, že to nějak dopadne, musí bojovat sami o přežití v rámci konkurenčního boje a pak najednou zjistí, že mezi zam-ci mají krysu, která začíná bourat firmu pěkně zezadu a zespoda, aby to nebylo moc vidět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 1. 2014 15:19
Mám zaměstnance na dobu určitou. Opakovaně poslal peníze na špatný účet a dělá chyby i v účtování. Má smlouvu na dobu určitou, ale já ho zde nechci. Je líný, surfuje na internetu a za chyby se nikdy ani nedokázal omluvit. Nechci takovému šlendriánu dávat odstupné. Prosím, poraďte.
Díky.