Prosincové sl.vyfakturované v lednu

• (neregistrovaný)

24. 1. 2014 10:29

Dobrý den, prosím o konzultaci a názor s tímto problémem.
    Účtuji malou s.r.o., plátce DPH – spol.A. Spol. A poskytuje služby pro jednu velkou korporaci – spol.B (nadnárodní společnost), kde si bohužel oni diktují svoje pravidla.
    Jedná se mi o toto: spol.A vykonává služby dle zadání spol.B, v podstatě je ihned předává, protože B na nich dále pracuje. Spol. B na tyto služby vystavuje objednávky zpětně s velkou časovou prodlevou, tzn., že spol.A může služby vyfakturovat až na základě objednávky (takto si to spol.B nastavila, my s tím nic neuděláme)
    Příklad: na práce provedené v prosinci je objednávka až s datem vystavení 20.1. s termínem dodání 21.1. - tzn., že spol.A vystavila FV s DUZP 20.1.
    Předešlá účetní toto během roku neřešila, tržby a DPH přiznávala s posunem dle FV.
    Já vás prosím o radu, jak byste toto řešili alespoň teď v prosinci? Máme náklady v prosinci, tak bych sem měla „dostat“ i tržby?
    Mám zaúčtovat do R 2013 nedokončenou výrobu nebo příjmy příšt. období 385/602. A co s DPH? Mohu to nechat až do ledna dle FV?
    Prosím neraďte mi, aby spol.A fakturovala s DUZP 31.12., protože by to „neprošlo“ u spol.B.
    Děkuji za vaše rady a přeji pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).