Re: prosincové sl.vyfakturované v lednu
Ano 121/611, nedovedu si to moc představit jak to děláte. Z čeho vypočítáte náklady? Chápu nějaké nákupy ale stejně je musíte mít někam směřované abyste poznali které na jakou zakázku patří ne? A odpracované hodiny? To dělají jenom na jedné zakázce nebo jak to rozlišujete?
děkuji, materiál i odprac.hodiny sledujeme na jednotlivé zakázky, právě, že je to práce skoro za celý prosinec.... dost vysoká částka (pro nás)
Tzn., že zaúčtujeme 121/611 ve výši nákladů? (mat., mzdy)? Protože, kdyby bylo vyfakturované do prosince, bylo by to i se "ziskem"- ta tržba by byla vyšší. Ale asi v celé vyfakturované výši to do r.2013 zaúčtovat nemůžu, že?
Já na to mám exelovou tabulku, kde sleduji jak mzdu, tak ostatní náklady. U nás jsou zaměstnanci placení podle zakázek určitým % z fakturace a je možné, že na některé prodělají a na některé prodělají. Na konci roku udělám rozpracovanost. Určitě byste tam měla dát nějakou režii, ale jestli máte vnitropodnikové směrnice tak to do nich zapracujte. Udělala bych to, tak trochu jak bych potřebovala. Jestli jste v mínusu, tak bych tam dala víc na režii, jestli máte velký zisk tak míň. Hlavně na to vypracujte nějaký papír, když je předpis tak to kontrola většinou moc nekontroluje. Vidí, že jste se tomu věnovala :o))
Děkuji vám za váš čas, moc se mi to tedy nelíbí z důvodu, že nemám nic v ruce ohledně předání, jen tu objednávku, kt. je vystavená až po splnění služeb. Mám strach, abych nekrátila výnosy a že mám posunuté DPH-ko do dalšího čtvrtletí.
Jestli mátě ještě nějaký názor, budu ráda. Myslíte, že by to bylo na daňového poradce?
Děkuji ještě jednou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 1. 2014 10:29
Dobrý den, prosím o konzultaci a názor s tímto problémem.
Účtuji malou s.r.o., plátce DPH – spol.A. Spol. A poskytuje služby pro jednu velkou korporaci – spol.B (nadnárodní společnost), kde si bohužel oni diktují svoje pravidla.
Jedná se mi o toto: spol.A vykonává služby dle zadání spol.B, v podstatě je ihned předává, protože B na nich dále pracuje. Spol. B na tyto služby vystavuje objednávky zpětně s velkou časovou prodlevou, tzn., že spol.A může služby vyfakturovat až na základě objednávky (takto si to spol.B nastavila, my s tím nic neuděláme)
Příklad: na práce provedené v prosinci je objednávka až s datem vystavení 20.1. s termínem dodání 21.1. - tzn., že spol.A vystavila FV s DUZP 20.1.
Předešlá účetní toto během roku neřešila, tržby a DPH přiznávala s posunem dle FV.
Já vás prosím o radu, jak byste toto řešili alespoň teď v prosinci? Máme náklady v prosinci, tak bych sem měla „dostat“ i tržby?
Mám zaúčtovat do R 2013 nedokončenou výrobu nebo příjmy příšt. období 385/602. A co s DPH? Mohu to nechat až do ledna dle FV?
Prosím neraďte mi, aby spol.A fakturovala s DUZP 31.12., protože by to „neprošlo“ u spol.B.
Děkuji za vaše rady a přeji pěkný den