Vrácení kauce?

• (neregistrovaný)

25. 1. 2014 22:39

Dobrý den,
    pronajímali jsme hospodu u města, vznikl nedoplatek za nájemné a služby + sankce z prodlení.

Když jsme řešili dluh, bylo nám řečeno, že kauce určená na nedoplatky nemůže být vyčerpána, že ji nám vrátí až po doplacení všeho....

Doplatili jsme dluh za nájemné a služby, chybí ještě penále. Je možné žádat navrácení kauce? Kde bych mohla v zákoníku toto dohledat? Je v tom rozdíl, když je již doplacena celá dlužná částka a chybí jen pokuta?

Je to blbákov, protože by samozřejmě pokutu z kauce šlo doplatit, ale řešíme teďmísto toho splátkový kalendář.

Prosím o radu, jestli má cenu psát žádost na město nebo je to zbytečné a nejdřív to máme doplatit.

Díky za radu a případné odkazy čím žádost odložit ze zákoníku

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2014 22:48

xxxx (neregistrovaný)

Re: vrácení kauce?
      Nejlepší asi bude, když si pořádně 2x pročtete smlouvu, kterou jste podepsali a dle které se teď postupuje. Pak můžete přemýšlet co s tím. Základní zásada ovšem zní: Dluhy se mají platit včas...

• 25. 1. 2014 22:58

myška431 (neregistrovaný)

No jsem studentka, vedlejší OSVČ a věřte, že když jsem zjistila, že mám zaplatit za čtvrt roku, co se o to staral přítel 400 000,- že to vážně nešlo.

Smlouvu jsem samozřejmě prostudovala, je v ní, že kauce má sloužit na uhrazení neplacených služeb a nájemného. Ale když jsem to po městu chtěla, tak mi řekli, že se poradí s právníkem a už rok se nic neděje... s tím, že mi zadržují 100 000,- ... tak už bych ty peníze taky potřebovala...zpět. Uhrazeno je již několik měsíců. Ale veškeré mé žádosti na odpuštění apod.. jsou zamítnuty o jeden hlas, ale o kauci se nikdo bavit nechce...

• 25. 1. 2014 23:00

myška431 (neregistrovaný)

Procházela jsem občanský zákoník, ale tam jsem nikde nenašla, jestli po doplacení toho, k čemu byla kauce určená mohu žádat a být vyslyšena přestože se mají platit ještě ty sankce.

• 25. 1. 2014 23:16

P.C. (neregistrovaný)

Uvědomte si, že bez znalosti smlouvy vám tady těžko někdo pomůže a vy jako amatéři chcete bojovat proti hordě právníků...

Proč se neobrátíte na advokáta, aby smlouvu pročetl a navrhl, co se s tím dá udělat a případně sepsal předžalobní výzvu o vrácení kauce, máte-li na ni nárok. Reálnější mi připadá vzájemný zápočet kauce a pokuty a doplacení zbytku jedné nebo druhé straně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).