Podávání přiznání elektronicky

• (neregistrovaný)

27. 1. 2014 10:30

Dobrý den,

dnes jsem odnesla za s.r.o. plátce DPH Přiznání k silniční dani na FÚ a bylo mi řečeno, že vše musíme podávat elektronicky, tj i Vyúčtování zálohové a srážkové daně, Přiznání k dani z příjmu právnických osob atd.
    Je to pravda - já jsem ze školení pochopila, že se nutnost podávání přiznání elektronickou formou týká jen přiznání k DPH, souhrnných hlášení, výpisu z přenesené povinnosti.

díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2014 12:59

alli (neregistrovaný)

Re: podávání přiznání elektronicky
      tak se zeptejte, dle kterého zákona jste povinna podávat elektronicky i jiná přiznání

• 27. 1. 2014 13:05

LLL (neregistrovaný)

já jsem se ptala na místě a paní mi řekla, že dle par 101 Z. o DPH. říkala jsem jí, že se to tedy týká jen přiznání k DPH a s ním souvisejících přiznání, ale si neustále stála za svým, že je tam napsáno všeobecně přiznání - tedy se to týká všech. Hlavně říkala, že to teď říkají na FÚ všem poplatníkům, aby si zvykli, že od teď již vše elektronicky. :o)
      Já myslím, že by to mělo být někde v daňovém řádu, kdyby se to týkalo všech přiznání nebo??

• 27. 1. 2014 13:20

alli (neregistrovaný)

§101a se opravdu týká jen DPH, ne ostatních přiznání
      ať se paní z FÚ podívá na toto
      http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/tiskove-zpravy/2013/dph-se-bude-od-ledna-priznavat-uz-jen-elektronicky-4476
      http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Informace_k__povinnemu_elektronickemu_podavani_DPH.pdf
      pak jedině kontaktovat nadřízený FÚ (bývalé FŔ) a poprosit je, aby to na územním pracovišti dali "do pořádku" o:))

• 27. 1. 2014 13:24

LLL (neregistrovaný)

jj, to jsem také četla, děkuji za radu - zrovna tato paní byla ke mně na FÚ vstřícná a tak bych jí nechtěla dělat problémy asi se u ní nějak stavím osobně

• 27. 1. 2014 13:28

alli (neregistrovaný)

pokud s ní nehnete, budete ji muset ten problém udělat
      oni na tom bývalém FŘ určitě nebudou sdělovat, kdo jim volal (nebo se vůbec nepředstavujte)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).