Re: Sleva na dani dle par. 35 odst. 1 pí
Omlouvám se. Jen k tomu dodám, že pokaždé píši děkuji apod., o slušnosti skutečně mám ponětí. Nyní jsem kopírovala zákon a dala jsem rychleji odeslat než jsem chtěla. Omlouvám se. Jinak jsem také ta, která ráda poradí, pokud se to týká toho, co znám. Mrzí mě, že toto je třeba tady číst. Někdy člověk rychleji klikne a už má jako bumerang odpověď. Internet je anonymní médium a je to znát. Děkuji a přeji pěkný den.
Re: Sleva na dani dle par. 35 odst. 1 pí
V mém případě anonnymní není. Za své příjmení se nestydím, proto jej uvádím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 1. 2014 11:01
Pokud zaměstnavatel zaměstnává osoby pobírající částečný invalidní důchod, jsou považovány za osoby dle zákona o zaměstnanosti par. 67 odst 2b-1.a 2.stupeň postižení a je na ně sleva ve výši 18 tis./rok dle výpočtu zákona o daně z příjmů?
Zákon o zaměstnanostiČást třetí
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením
§ 67
(1) Fyzickým osobám se zdravotním postižením (dále jen "osoby se zdravotním postižením") se poskytuje zvýšená ochrana na trhu práce.
(2) Osobami se zdravotním postižením jsou fyzické osoby, které jsou orgánem sociálního zabezpečení uznány invalidními
a) ve třetím stupni32a) (dále jen "osoby s těžším zdravotním postižením"), nebo
b) v prvním nebo druhém stupni88).