Re: Penzijko vs. st. příspěvky - dotaz
Díky, chápu, že při zpoždění měsíční platbě nedají nic. V mém případě ale navýšená měsíční platba na účet dorazila...
Naštěstí šlo o 12 měsíců, a ne několik let...
Přeji pěkný den!
Podmínky pro přiznání státní podpory jsou stanoveny státem.
Proč z toho vinit finanční instituci, když jste si nepřečetl smlouvu ?
PF mívají i programy, kdy peníze poslané navíc se považují za měsíční příspěvek a tedy se také berou jako základ pro výpočet st.podpory.
Stav účtu u PF lze kontrolovat i přes internet.
Dobrý den,
já samozřejmě nikoho neviním :-) Jen mně to prostě přišlo uhozené...
"Pošlete nám měsíčně tisícovku namísto pětistovky, ale nejdříve nám to musíte písemně oznámit, jinak to nebudeme brát v potaz...".
Netušíl jsem, že je v 21. století něco takového možné, možná proto jsem tomu ani nevěnoval pozornost...
... ale co, nejde o život... :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 1. 2014 13:11
Dobrý den,
v 1/2013 jsem změnil výši platby na PP z 500,- na 1000,- Kč, v ročním výpisu mám však pouze st. příspěvky z vkladu 500,- Kč měsíčně, tj. 130,- Kč měsíčně, namísto max. st. příspěvku 230,- Kč.
Fondu jsem oficiálně nenahlásil změnu, což je zřejmě ten problém.
Rád bych se tedy zeptal, zda lze žádat v tomto případě o příspěvky zpětně, když byly peníze zaúčtovány na účet PF každý měsíc.
Díky moc za info.
R.