Zásoby

• (neregistrovaný)

27. 1. 2014 16:06

Dobrý den, chtěla bych se zeptat pokud prodávám zásoby, které už byli jednou dodaněny a to z důvodů ukončení podnik.činnosti (dodaňovali se zásoby, pohledávky, závazky) a já v podnikání pokračovala (vše jsem zdědila, takže jsem pak pokračovala na své IČO) a teď ty zásoby prodávám. DPH s prodeje odvedu ale co daň z příjmů, půjdou tam celé anebo mohu odečíst tu část co už se danila? Nevím si rady a doufám, že jsem se v popisu nezamotala. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2014 17:48

Alík83 (neregistrovaný)

Re: zásoby
      Dobrý den,
      pokud jste zasoby dodanila a DPH vrátila při ukončení činnosti-a nemela jste narok pak tim padem na uplatneni DPH na vstupu nešel by na to použit par.62 DPH-dodani zboží-osvobozene od dane?
      Co se týká daneni dane z příjmu zkuste jestli se nevejdete do par.4/c-osvobození dane z prijmu. pak zkuste ješte par.5/odst.6 a 7 zda nespadate tam. a ješte par.23/3/c/4/d-částky,které již byli zdaneny podle tohoto zákona u tehož poplatnika nebo u poplatnika zaniklého.....

• 27. 1. 2014 17:54

Jitka Lij. (neregistrovaný)

Re: zásoby
      Děkuji na paragrafy kouknu. Ohledně DPH, jde totiž o to, že když manžel zemřel měl nějaké zásoby takže ty se spolu s pohledávkami dodanili, a já v podnikání pokračovala a teď jsem je prodala, protože tuto činnost taky ukončuji. Na prodej jsem vystavila fakturu a Vy myslíte, že tam už jsem si DPh dávat nemusela?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).