Re: zásoby
Dobrý den,
pokud jste zasoby dodanila a DPH vrátila při ukončení činnosti-a nemela jste narok pak tim padem na uplatneni DPH na vstupu nešel by na to použit par.62 DPH-dodani zboží-osvobozene od dane?
Co se týká daneni dane z příjmu zkuste jestli se nevejdete do par.4/c-osvobození dane z prijmu. pak zkuste ješte par.5/odst.6 a 7 zda nespadate tam. a ješte par.23/3/c/4/d-částky,které již byli zdaneny podle tohoto zákona u tehož poplatnika nebo u poplatnika zaniklého.....
Re: zásoby
Děkuji na paragrafy kouknu. Ohledně DPH, jde totiž o to, že když manžel zemřel měl nějaké zásoby takže ty se spolu s pohledávkami dodanili, a já v podnikání pokračovala a teď jsem je prodala, protože tuto činnost taky ukončuji. Na prodej jsem vystavila fakturu a Vy myslíte, že tam už jsem si DPh dávat nemusela?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 1. 2014 16:06
Dobrý den, chtěla bych se zeptat pokud prodávám zásoby, které už byli jednou dodaněny a to z důvodů ukončení podnik.činnosti (dodaňovali se zásoby, pohledávky, závazky) a já v podnikání pokračovala (vše jsem zdědila, takže jsem pak pokračovala na své IČO) a teď ty zásoby prodávám. DPH s prodeje odvedu ale co daň z příjmů, půjdou tam celé anebo mohu odečíst tu část co už se danila? Nevím si rady a doufám, že jsem se v popisu nezamotala. Děkuji