Re: Opravný daňový doklad
Já bych si dovolila nesouhlasit ....DUZP v tomto případě je totožné s dnem dodání zboží, protože bylo vyfakturováno špatně. Nemáte nárok si uplatnit DPH z vyšší dodávky než jste obdrželi. Jen dodavatel musí odvést DPH ze špatně vystavené faktury, dokud nemá od Vás potvrzený dobropis.
Re: Opravný daňový doklad
§ 43 Oprava výše daně v jiných případech
(1) V případě, kdy plátce nebo identifikovaná osoba uplatnila a přiznala daň jinak, než stanoví tento zákon, a tím zvýšila daň na výstupu nebo svoji daňovou povinnost, je oprávněna provést opravu v dodatečném daňovém přiznání za zdaňovací období, ve kterém se uskutečnilo původní plnění nebo byla přijata úplata. Opravu lze provést nejdříve ke dni, ve kterém plátce nebo osoba identifikovaná k dani, pro kterou se plnění uskutečnilo, obdržela opravný daňový doklad, nebo ve kterém byla provedena oprava v evidenci pro účely daně z přidané hodnoty, podle odstavce 2.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 1. 2014 18:39
Dobrý den,
dnes jsme obdrželi od dodavatele ODD za špatně vystavenou fakturu (vyfakturováno větší množství nafty, než byla skutečnost) za 12/2013.
DUZP 31.12.2013
Datum vystavení dokladu 31.12.2013
Dodavatel mi píše, že mám potvrdit ODD s datumem v lednu 2014.
Tak Přiznání k DPH za prosinec 2013 jsme již poslali a podle mě jsme nyní povinni podat dodatečné daň. přiznání - přiznat (odvést) daň.
Je můj názor správný? Moc děkuji