Re: DPH elektronicky
par.101a)... předpokládám, že nepatříte pod nějakou výjimku, takže bych asi zavolala na FÚ a zeptala se na důvod, protože vás by se to týkat nemělo
Pokud FO vznikla povinnost např. podat PDP nebo SH za prosinec 2013, tak již od 1.ledna 2014 máte povinnost podat Přiznání k DPH za 4.Q nebo 12/2013 elektronicky. A nemá na to vliv, jestli jste FO s obratem do 6 mil. nebo ne.
Možnosti podání:
1. Datovou zprávou ve formátu .xml přes Daňový portál EPO s elektronickým podpisem.
2. Datovou zprávou v .xml bez el.podpisu přes Daňový portál EPO, pokud je do 5 dnů podáno na FÚ podepsané Povrzení o podání.
3. Datovou zprávou v xml. přes datovou schránku.
xxx
Jasno asi není, v pátek 24.1. mi na našem FÚ řekli - ke stejnému případu - klient do 6, ale s PDP, že musí i přiznání poslat elektronicky, prý byli 21.ledna na školení a toto se tam dověděli, samy pracovnice FÚ z toho byli - mírně řečeno - rozhozenéi. Stejně si ale myslím, že v nedaleké budoucnosti bude všechno zase jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 1. 2014 14:34
dobrý den, dnes mi volali z FU, že musím odeslat DPH elektronicky. Jsem z toho jelen, protože jsem FO do obratu 6 mil. Takže asi stejně musím že? děkuji