Re: Pracovní neschopnost
TO by měl vědět lékař, zda smí vystavit PN dopředu či dozadu. Dozadu může vystavit 3 dny zpětně, jde-li o delší doby, musí být po předchozím písemném souhlasu OSSZ na zákl.žádosti lékaře.. Jinak podle zákona o nem.pojištění dočasná PN začíná dnem, vněmž ji oš.lékař zjistil. Není vůbec na překážku začít PN sobotou, nikde nemáte ,že by to nešlo.Půjdete-li 30 a 31. do práce, tak si nechte vystavit PN až poté, budete mít celý leden v rozhodném období pro výpočet ND.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 1. 2014 15:14
Dobrý den,
může mi dr. vystavit neschopenku třeba zpětně nebo dopředu? Jde mi o to, že jsem nyní těhotná, k dr. jdu 30.1. a od 1. února bych chtěla zůstat doma - bylo mi to i doporučeno lékařem. Je možné vystavit neschopenku od 1.2. když je to sobota a nebo si ji nechat vystavit od 30.1. Jde mi o to, že nástup za mě je vyřešen, ale paní může nastoupit až v to pondělí 3. února a tím pádem já musím ještě 30 a 31 do práce.
Nemáte s tím někdo zkušenost?