Re: Zfalšovaný podpis
Takových lidí víc a světe div se!
Proč mu proboha nedáte pokoj, když to má jak píšete na dodatečné povolení? To Vás BAVÍ dělat lidem ze života peklo??? Hnát to až tak daleko, tomu vážně nerozumím, takoví lidi většinou nemají co na práci a vlastní problémy. Anebo mají vlastní problémy a léčí si je právě tak, že budou způsobovat problémy všem ve svém okolí. Hlavně si neuvědomují, jaké následky jeho útočení může mít. 70% sebevražd a 30 % vražd má za vinu nesnášenlivost okolí. Tohle si lidé neuvědomují. Trošku se nad sebou zamyslete, jestli to je zapotřebí a jestli Vaše chování toho zoufalce nedovedlo právě až k tomu, co udělal. Problémový soused, co dělá jen naschvály, není žádná sranda. Psychicky se nic nedá zvládat do nekonečna...
Pokud to má na dodatečné povolení, tak asi už předtím porušil zákon, pravděpodobně stavěl bez povolení.
Myslíte si, že je to pouze obstrukce souseda?
Pokud někdo staví bez povolení/ohlášky a ještě pak zfalšuje podpis, tak je dle vás vše v pořádku.
Také bych se bránila, kdyby někdo zfalšoval můj podpis.
Přeci ( i když mají možná sousedské rozmíšky) ho to neopravňuje k jakémukoliv nezákonnému jednání.
Ano, to máte pravdu, ale proč ho tedy paní neudala na stavební úřad, už když stavěl, že staví bez povolení a oni s tím nesouhlasí? Musela o tom vědět dávno. To by bylo v pořádku. Pokud ale věděli a nic neudělali, vlastně s tím tiše souhlasili. Jelikož jsem se ve svém okolí s něčím podobným setkala a dopadlo to jak nejhůř mohlo, jen proto, že byl člověk, který neměl kouska pochopení a vůli se dohodnout, mám na to prostě svůj názor, promiňte...
>>>Trošku se nad
>>>sebou zamyslete, jestli to je zapotřebí a jestli Vaše
>>>chování toho zoufalce nedovedlo právě až k tomu, co
>>>udělal. Problémový soused, co dělá jen naschvály,
>>>není
>>>žádná sranda. Psychicky se nic nedá zvládat do
>>>nekonečna...
>>Pokud to má na dodatečné povolení, tak asi už předtím
>>porušil zákon, pravděpodobně stavěl bez povolení.
>>Myslíte si, že je to pouze obstrukce souseda?
>>Pokud někdo staví bez povolení/ohlášky a ještě pak
>>zfalšuje podpis, tak je dle vás vše v pořádku.
>>Také bych se bránila, kdyby někdo zfalšoval můj
>>podpis.
>>Přeci ( i když mají možná sousedské rozmíšky) ho to
>>neopravňuje k jakémukoliv nezákonnému jednání.
>
>Ano, to máte pravdu, ale proč ho tedy paní neudala na
>stavební úřad, už když stavěl, že staví bez povolení a
>oni s tím nesouhlasí? Musela o tom vědět dávno. To by
>bylo v pořádku. Pokud ale věděli a nic neudělali,
>vlastně s tím tiše souhlasili.
Jelikož jsem se ve svém
>okolí s něčím podobným setkala a dopadlo to jak nejhůř
>mohlo, jen proto, že byl člověk, který neměl kouska
>pochopení a vůli se dohodnout, mám na to prostě svůj
>názor, promiňte...
Ale prosím vás, už když začne stavět načerno, tak i jakkýkoliv takový podnět spustí zahájení řízení např. na odstranění stavby případně pokud stavebník požádá, tak řízení o dodatečném povolení.
Přeci nelze svalovat vinu na někoho, kdo s tím nesouhlasí, že měl jednat
Mám přeci právo nesouhlasit, pokud někdo omezuje moje práva.
Pokud ji tou nástavbou vůbec nějak omezil...jestli spíš nejde jako ve většině případů jen o obyčejnou závist, proto nesouhlas. Když všichni ostatní podepsali, proč ne ona?...prostě se tu sešly různé úhly pohledu na věc a paní asi ví, proč se nevyjadřuje. Podle zákona v právu je, to každopádně! Ať činí, jak myslí - to je právě to, o co mi šlo. Aby se zamyslela nad počátky a důsledky tohoto sporu. My do toho samozřejmě nevidíme. Podle mě je rozumnější pochopení a domluva než pevný nesouhlas a snaha toho druhého co nejvíce poškodit. Panebože jsme lidi...
>>>>>Pokud to má na dodatečné povolení, tak asi už předtím
>>>>porušil zákon, pravděpodobně stavěl bez povolení.
>>>>Myslíte si, že je to pouze obstrukce souseda?
>>>>Pokud někdo staví bez povolení/ohlášky a ještě pak
>>>>zfalšuje podpis, tak je dle vás vše v pořádku.
>>>>Také bych se bránila, kdyby někdo zfalšoval můj
>>>>podpis.
>>>>Přeci ( i když mají možná sousedské rozmíšky) ho to
>>>>neopravňuje k jakémukoliv nezákonnému jednání.
>>>
Pokud ale věděli a nic neudělali,
>>>vlastně s tím tiše souhlasili.
>> Jelikož jsem se ve svém
>>>okolí s něčím podobným setkala a dopadlo to jak
>>>nejhůř
>>>mohlo, jen proto, že byl člověk, který neměl kouska
>>>pochopení a vůli se dohodnout, mám na to prostě svůj
>>>názor, promiňte...
>>Ale prosím vás, už když začne stavět načerno, tak i
>>jakkýkoliv takový podnět spustí zahájení řízení např.
>>
>>na odstranění stavby případně pokud stavebník
>>požádá,
>>tak řízení o dodatečném povolení.
>>Přeci nelze svalovat vinu na někoho, kdo s tím
>>nesouhlasí, že měl jednat
>>Mám přeci právo nesouhlasit, pokud někdo omezuje moje
>>práva.
>
>Pokud ji tou nástavbou vůbec nějak omezil...jestli
>spíš nejde jako ve většině případů jen o obyčejnou
>závist, proto nesouhlas. Když všichni ostatní podepsali,
>proč ne ona?...prostě se tu sešly různé úhly pohledu na
>věc a paní asi ví, proč se nevyjadřuje. Podle zákona v
>právu je, to každopádně! Ať činí, jak myslí - to je
>právě to, o co mi šlo. Aby se zamyslela nad počátky a
>důsledky tohoto sporu. My do toho samozřejmě nevidíme.
>Podle mě je rozumnější pochopení a domluva než pevný
>nesouhlas a snaha toho druhého co nejvíce poškodit.
>Panebože jsme lidi...
Ano, domluva to jistě, také ji upřednostňuji, ale neznáme okolnosti případu.
A argument všichni není relevantní....
Mj. tazatelka se neptala na náš názor, zda udělala dobře nebo špatně, ale zda lze postihnout někoho, kdo zfalšuje její podpis.
1,. kupovali jsme si projekt (novostavbu) a nic nebylo v dokumentaci.
2, nástavba se řeší cca 2 roky, stavební úřad hned začal jednat, ale i přes to soused stavbu dokončil a neustále žádal na st.úřadě o odsunutí termínu kvůli podpisům. I ostatní majitelé bytů mu nechteli dát podpis. Ale jestli oni mají na stavebním úřadě originál svůj podpis, o to se nezajímám....zajímám se o svoje věci.
3,. začátkem ledna jsem mu podpis dala, i když v minulosti se již pokusil jinou osobou můj podpis falšovat - namlouval cizí osobu. Řekla jsem mu, že na vše zapomeneme a dala podpis. Ale to jsem netušila, že již měsíc už leží falešný podpis na úřadě.
4,. podle !!! je takové jednání v pořádku a vlastně ten co porušuje veškeré zákony a o morálností ani neříkám tak je chudák. Bravo...
OBROVSKÁ OMLUVA paní MJ a raději už mlčím proč a jak ... Jen si tedy dejte pozor na to, že jste mu to jak píšete vlastně doopravdy podepsala, aby mezi tím, než se tím policie začne zabývat, nedoložil na stavební úřad ten pravý podpis a ten zfalšovaný nevyřadil z dokumentace. Navíc, jak mu prokážete, že jste to opravdu nepodepsala 2x, pokud tedy ten podpis není viditelně jiný? Toto je třeba řešit s policií, nepotřebujete znát paragrafy, když jdete podat trestní oznámení, od toho tam jsou oni. Navíc jich tu je porušeno více. Držím palce a ještě jednou se omlouvám, že jsem chytla na drc :-(
Přesně tak, bohužel v našem státě se pořád jaksi všichni přiklánějí na stranu toho, co něco porušil, a ne toho, kdo jedná v souladu se zákony.
Zfalšovat podpis - k tomu nikoho neopravňuje a neomlouvá opravdu NIC.
A že ostatní souhlasili, to je jejich věc, já taky nebudu souhlasit s něčím jen proto, že ostatní souhlasili. Pokud něco nechci, tak prostě nechci. Že se třeba potom musím podvolit většině, je jiná věc, ale nevím proč bych měla dávat souhlas k něčemu, s čím nesouhlasím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2014 20:32
Dobrý večer,
můj soused potřeboval od všech majitelů bytů podpisy na dodatečné povolení nástavby na stavební úřad. Podpis jsem mu odmítla dát. Jelikož mu vypršela lhůta na doložení podpisů, tak jsem zjistila že na stavebním úřadu je dokument kde je zfalšovaný můj podpis. Hned jsem na úřadě napsala prohlášení, že to není můj podpis. Můžete mi prosím poradit jak postupovat dál, je to nějaký trestní čin? Určitě nechci aby tohle sousedovi prošlo.
Děkuji Vám za odpověď