Změna trvalého bydliště

• (neregistrovaný)

29. 1. 2014 21:10

Dobrý den, prosím o radu:
    změnila jsem v lednu trvalé bydliště, nyní už mám novou občanku. Mám do práce napsat oznámení a ofotit jim občan.průkaz nebo jakým způsobem? Musím ještě někde hlásit změnu? Na ZP, sociálce?
    Děkuji předem za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2014 22:16

katules (neregistrovaný)

Re: změna trvalého bydliště
      Dobrý večer, oznamte to svému zaměstnavateli, ten by to měl předat zpracovateli mezd, popř. mzdové účetní a ti nahlásí příslušné změny na ZP, SZ... Vás se týkají soukromé věcí - jako banka aj. :)

• 30. 1. 2014 6:37

jasná. (neregistrovaný)

Re: změna trvalého bydliště
      Odpovídající katalus nemá pravdu. Zaměstnavatel nahlásí změnu pouze na OSSZ, vy máte povinnost nahlásit změnu na vaší zdravotní pojišťovně.

• 29. 1. 2014 23:16

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: změna trvalého pobytu
      Změnila jste trvalý pobyt podle § 10 až 12 zákona č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel. Nikoliv trvalé bydliště.

Doporučuji tuto změnu nepodceňovat a zajistit si přeposílání pošty.

Opakovaně byly publikovány případy, kdy urgence a soudní výzvy za nedoplatky v zanedbatelné výši byly marně zasílány na původní adresu. Byly to pohledávky od plynařů, dodavatelů el. energie, telefonních operátorů, pokuty za černou jízdu etc.

Dlužníci se o nepatrných nedoplatcích nedozvěděli, byli odsouzeni a museli po letech zaplatit exekutorům desítky tisíc.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).