S.r.o. a sklady

• (neregistrovaný)

30. 1. 2014 10:22

Dobrý den, dnes jsem slyšele názor, že s.r.o.nemusí vést skladovou evidenci. Tedy evidenci ano...způsob A nebo B, ale nemusí mít skladové karty a účtovat o průběžných pohybech ne těch katrách....Stačí odúčtovat z nákladů k 31.12.stav dle inventury a hotovo. Jde o kovovýrobu, nakupují materiál a zpracovávají z něj výrobky.
    Zdá se mi to jako blbost, co myslíte. Já osobně sklady vedu a neumím si představit, že jako výrobní firma nebudu mít karty. Co na to řekne Fú?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2014 11:41

. (neregistrovaný)

Re: s.r.o. a sklady
      Nemusí v průběhu roku o pohybech na skladu účtovat, pokud vede sklad způsobem B
      ALE musí vést v průběhu roku skladovou evidenci, kde musí evidovat příjem, výdej, převody...

Kde jste názor slyšela?

• 30. 1. 2014 12:31

Tonka (neregistrovaný)

Jedna kolegyňka teď začala účtovat v malém kovo s.r.o. a podnikatel sklady nevede a nechce vést. Jakým způsobem tedy povede skladovou evidenci ? Přece karty by měli být, ne?

• 30. 1. 2014 13:01

. (neregistrovaný)

Když nechce tak nechce, účetní ho nemůže donutit.
      Pokud je externí, tak s ohledem na NOZ by se ale měla nějak krýt.

• 30. 1. 2014 13:09

Tonka (neregistrovaný)

No ona si to může upravit podle sebe, je teď jeho zaměstnanec, ale nevíme jak ty sklady dát dohromady. Co by bylo nejlepší udělat. Myslíte A nebo B, zavést skladové karty a účtovat nebo pokračovat v tomto výše zmíněném způsobu....inventůra 1x za rok a zůčtování manka nebo přebytku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).