Sleva na poplatníka 24840,- Kč

• (neregistrovaný)

30. 1. 2014 17:54

byla jsem zaměstnaná do 8/2013 - od 9/2013 jako OSVČ. Uplatňuji slevu na dítě 13404,-
    Daň z příjmu za 2013 budu dělat sama, příjem od zaměstnavatele uvedu v ř. 31 pojistné v ř. 32 příjem z OSVČ v ř. 37 v ř. 45 vyjde vše sečtené z toho vypočtu daň. mám potvrzení o zdanitelných příjmech od bývalého zaměstnavatele ve kterém je uvedeno že sleva na poplatníka byla poskytnuta v měsících 1-8, bez uvedení částky, úhrn vyplacených bonusů bylo 4789,- a skutečná záloha na daň 233,-

Prosím poraďte co uvedu do růžového formuláře přiznání daně z příjmů do kolonky 64 sleva na poplatníka když tam není volné políčko pro počet měsíců to uvedu celou částku 24840,- ??? ne rozdíl 12-8=4

u daňového zvýhodnění na dítě je to jasné uvedu celou částku 13404,- v ř.72 a v ř. 76 uvedu vyplacené již bonusy dle potvrzení zaměstnavatele- v ř. 84 uvedu sraženou daň 233 od zaměstnavatele. Tady je to celkem pochopitelné jen nemám jasno v té sleva na poplatníka v řádce 64.
    na začátku roku 2013 jsem podepsala zaměstnavateli zúčtování daní. začátkem listopadu mě zaměstnavatel zaslal poštou potvrzení o zdanitelných příjmech a požitků, proč tak brzy nevím. Tudíž je jasné že si musím udělat daně sama
    Děkuji moc chytrým lidičkám na diskuzním fóru o správnou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).