Daňový bonus

• (neregistrovaný)

31. 1. 2014 9:33

Dobrý den,
    zaměstnanec je v pracovní neschopnosti část roku v pracovní neschopnosti. V jednom měsíci při výplatě vyšel daňový bonus, který jsem mu nevyplatila, pouze o tuto částku snížila odvod zálohové daně FÚ. Teď jsem vystavila RZD.
    1) V tomto RZD vyšlo:
    vyplácené měs. bonusy: částka +
    rozdíl na d. bonusu: stejná částka -
    doplatek: celkový doplatek minus tento bonus, domnívám se, že pokud jsem mu ho nevyplatila, měl by být naopak doplatek vyšší.
    Zaměstnanec splňuje vyplácení bonusu v roční částce. V tom měsící také splňoval.
    2) V jednom měsíci jsme vypláceli pouze odměnu v době nemoci, byla vyšší než limit pro vyplácení bonusu, přesto se na výpl. pásce bonus nezobrazil, roční vyúčtování odpovídá měsícům bez nemoci-
    3) V RZD mohu zohlednit pouze měsíce s příjmem nad 4 tis., lze v ostatních měsících , aby tento bonus nárokoval druhý z manželů?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2014 10:10

Líba (neregistrovaný)

Re: Daňový bonus
      1) Nevím sice, proč jste bonus nevyplatila, ale v RZD se to neprojeví, protože tam se počítá se zúčtovanými částkami.

2) Jestli byla odměna aspoň 4000,- Kč, tak na bonus měl nárok. Měla jste daňové zvýhodnění v programu dobře nastaveno?

3) Je možné, aby si daňové zvýhodnění uplatnil jen některé měsíce a ostatní si uplatnila manželka, ale píšete, že splňuje 48000,- Kč, takže to je zbytečné papírování. Uplatněte mu 12 měsíců.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).